ARMA FINLAND

ARMA FINLAND

ARMA FINLAND

ARMA FINLAND

ARMA FINLAND

ARMA FINLAND

ARMA FINLAND

ARMA FINLAND

ARMA FINLAND

Yleisohjeet ja säännöt

ARMA Finlandin (AFI) tavoite avoimena yhteisönä on tarjota kaikille suomen kieltä puhuville ARMA-pelaajille ympäristö jossa pelata taktista, ryhmätyötä ja kommunikaatiota korostavaa pelityyppiä hyvässä yhteishengessä mahdollisimman suurella suomenkielisellä joukolla. Jotta tämä tavoite toteutuisi, osallistujien tulee ottaa muut huomioon ja käyttäytyä asiallisesti. Nämä ohjeet on luotu pelaajien oman arvostelukyvyn tueksi.

Ohjeikäraja 16 vuotta. ARMA-peleillä on suositusikärajat PEGI-luokitusjärjestelmässä (http://www.pegi.info/fi/). Emme valvo pelaajien ikää, mutta oletamme alaikäisten pelaavan huoltajan suostumuksella. Odotamme pelaajilta ennen kaikkea kypsää käytöstä.

Käyttäytyminen. Ole kohtelias, ystävällinen ja ota muut huomioon. Oli kysymys voip-keskustelusta tai viestiketjusta keskustelupalstalla, ilmaise asiasi ja mielipiteesi kohteliaasti. Ilmapiiri jonka luot, vaikuttaa koko yhteisön ilmapiiriin. Huumori on tärkeä osa pelitapahtumia, mutta kaikenlainen pelleily, kuten huvikseen ammuskelu, kranaattien tai räjähteiden turha käyttö sekä ajoneuvojen tai viestivälineiden väärinkäyttö johtavat siihen, että pelitapahtuma ja -kokemus kärsii.

Reilu peli. Älä huijaa tai ole epäreilu. Yhteisön peleissä kaikki ”reilun pelin” vastainen toiminta on ehdottomasti kielletty. Tämä koskee hackien ja skriptien lisäksi sekä pelin heikkouksien hyväksikäyttämistä että epäreilujen kommunikointikeinojen käyttämistä. Älä esimerkiksi hankkiudu bugin avulla paikkaan, johon sinun ei tulisi päästä tai kommunikoi salaa kaverisi kanssa toisessa VOIP-ohjelmassa välittäen hänelle tietoa, jota hänellä ei voisi olla. Mielekkäiden pelien edellytys on ehdoton herrasmiessääntöjen noudattaminen.

Kurinpito. Jos pelaaja aiheuttaa käytöksellään ongelmia tai rikkoo pelisääntöjä, kehitysryhmän vastuulla on ottaa pelaaja sivuun ja kertoa mitä hänen tulee muuttaa toiminnassaan tai käytöksessään. Jos ongelmakäytös jatkuu, tai pelaaja ei suostu keskustelemaan asiasta, asetetaan pelaaja porttikieltoon. Porttikieltoon asetetun pelaajan tulee olla yhteydessä kehitysryhmään, kun on valmis keskustelemaan asiasta.

Pelisäännöt

Pelisääntöjen tarkoitus on luoda puitteet hauskalle pelikokemukselle, joka perustuu yhteistyöhön ja taktiseen pelityyliin. Haluamme pitää peliä koskevat säännöt mahdollisimman vähäisinä ja selkeinä. Epävarmassa tilanteessa mieti toimintaasi muiden pelaajien näkökulmasta: pilaako toimintasi muiden pelinautinnon epäreilusti?

Pelitapahtumien kulku. Pelitapahtumien organisointia hoitaa illan isäntä ja admin. He vastaavat peli-illan kulusta ja tekevät lopulliset päätökset epäselvissä tilanteissa. Isäntä vastaa pelaajien opastamisesta ja tiedottamisesta. Admin tekee päätökset pelipalvelimella tapahtuvista asioista. Helpota siis peli-illan kulkua ja kuuntele illan isännän ja adminin ohjeita.

Roolien jako. Peli-illan isäntä kutsuu pelaajat haluttuihin slotteihin. Älä valitse roolia ennen kuin siihen on annettu lupa. Kenelläkään pelaajalla ei ole etuoikeutta mihinkään tehtävässä tarjolla olevaan rooliin. Ota omat taitosi huomioon, kun valitset rooliasi. Esimerkiksi piloteilta odotetaan lentotaitoa ja johtajilta kypsyyttä. Muista antaa myös muille pelaajille mahdollisuus pelata harvinaisempia rooleja.

Peliporukat. Peli- ja kaveriporukoille tarjotaan mahdollisuus pelata yhdessä samassa ryhmässä tai ajoneuvossa. Peliporukan tulee käyttää pelissä ns. tagia, joka kertoo mihin porukkaan kuuluu. Lisäksi peliporukan tulee ilmoittaa ennen tehtävän alkua illan isännälle peliporukan paikallaolo ja lukumäärä. Edellytys tälle etuoikeudelle on se, että tehtävien välttämättömät roolit saadaan miehitettyä.

Käskynanto. Osapuolesi johtajat kokoontuvat käskynantoon erilliselle kanavalle. Anna tehtävän johtajavastuun ottaneille pelaajille työrauha suunnitelman valmisteluun. Jos et pelaa johtajaroolissa, siirry ryhmällesi varatulle kanavalle odottamaan omaa käskynantoasi. Lopeta ylimääräinen höpötys kanavalla, kun johtajasi aloittaa käskynannon.

Komentoketju. Tottele johtajiasi. Pelityylimme perustuu komentohierarkiaan, jonka puitteissa toimimme yhteistyössä yhteisen tavoitteen saavuttamiseksi. Jos olet eri mieltä johtajasi kanssa, ota seuraavalla kerralla itse johtajarooli. Älä sooloile tai niskuroi.

Sooloilu. Älä hakeudu yksin vihollisen linjojen taakse. Halpojen tappojen hakeminen on ryhmäkeskeisen pelityylimme vastaista. Jos olet yksin, hakeudu omien joukkojesi luo.

Vihollisen varusteet. Vihollisen aseiden, varusteiden, radioiden ja ajoneuvojen käyttö on kielletty, ellei tehtävänannossa toisin mainita. Erityisesti erikoiskoulutusta vaativien välineiden käyttö pilaa pelin immersion. Epäselvissä tilanteissa käänny johtajiesi puoleen.

Join-In-Progress (JIP). Odota ohjeita, jos liityt peliin myöhässä (Join-In-Progress). Jos haluat liittyä peliin tehtävän ollessa käynnissä, ilmoita isännälle yksityisviestillä ja odota ohjeita. Älä häiritse käynnissä olevaa tehtävää tarpeettomasti. Peliin uudelleen liittyminen kuoleman jälkeen on ehdottomasti kielletty.

Tekstichatin käyttö. Tekstichattiä tulee käyttää vain tiedottamiseen ja mahdollisten teknisten ongelmien ratkaisemiseen. Älä kirjoita tekstichattiin tai tee karttamerkkejä tehtävän alettua. Pelin aikana kommunikointi karttamerkeillä tai tekstichatillä on kielletty immersion ja autenttisuuden takaamiseksi.