ARMA 3 viikkopelien yleinen palaute

User avatar
Nummi
Posts: 1589
Joined: 26 Nov 2013, 01:52
Location: Stadi

Re: ARMA 3 viikkopelien yleinen palaute

Post by Nummi »

Tosiaan,

nuo sooloiluun liittyvät säännöt eivät ole meillä vielä kiveen kirjoitettuja. Niitä on käsitelty muiden yhteisöjen kanssa järjestettäviä eventtejä varten, mutta olemme yrittäneet käsittääkseni pitää tämänkaltaiset säännöt meidän peleissä vähäisinä.

Syitä?

Jotkut kehitystiimiläiset pelkäävät sitä imagoa, ja käytännön haittaa, mitä suuresta sääntöjen määrästä syntyy. Tällä hetkellä AFI:n säännöt ovat yksinkertaiset ja nopealukuiset. Nykyisellään säännöt sisältävät vihjauksen tällaisten tapahtumien suuntaan:
ARMA Finlandin (AFI) tavoite avoimena yhteisönä on tarjota kaikille suomen kieltä puhuville ARMA-pelaajille ympäristö jossa pelata taktista, ryhmätyötä ja kommunikaatiota korostavaa pelityyppiä hyvässä yhteishengessä
Tähän on kuitenkin selvästi saatava tarkennus. Aiemmin ollaan menty sillä olettamuksella, että AFI:ssa (erityisesti vakituisesti) pelaavat pyrkivät noudattamaan yhteisössä yleisesti hyväksi katsottuja taistelumenetelmiä, jota suuren joukon hajauttaminen yhden miehen partioiksi kilometrin alueelle (kärjistetty) ei ole.

Tekninen puoli:
Tämä "DayZ" pelaaminen ei ole koskaan "pakollista". Meidän modisetissä oleva Task Force Radio-modi sallii sen, että lyhyen radion omistava henkilö pystyy 19/20:stä tapauksesta aina saamaan yhteyden omiin joukkoihin jos sellaisia on hengissä. Tahtoa täytyy vain löytyä, ja tahtoa emme valitettavasti pysty valvomaan spektasta käsin (jos TFR:n tulisi spektaan sama "kuuntele pelaajia" ominaisuus kuin ACRE:ssa, adminien elämä helpottuisi).
Useimmiten tapaukset, joissa oma taistelija eksyy tahallisesti tai tahattomasti yksin keskelle vihollista, ovat sellaisia, jossa tällä taistelijalla on kuitenkin täysin mahdollista saada radioyhteys omiin taistelijoihin.
Harvoja poikkeuksia tästä ovat esim. tehtävät missä suurien tappioiden takia muutama henkiinjäänyt ryhmä on vaihtanut yhteiselle kanavalle ja vaihtotaajuudelle tällä kanavalla.

Eilisistä peleistä:

Juusolle viestin laittaminen globalilla oli asiatonta. Se asetti yhden pelaajan monen yhteisön jäsenen silmissä tarpeettoman negatiiviseen valoon. Juusolta sain kuitenkin sen käsityksen, että ihan täysin omin päin hän ei ollut vihollisen selkään koukkaamassa, vaan että käsky olisi tullut jostain ylempää. Tästä en saanut varmuutta. Joka tapauksessa meillä on spektassa niin huono tilannetieto näistä asioista, että kaikenlainen pelaajien yksilöinti on liian radikaalia ja harkitsematonta toimintaa.
Furean wrote:Pitää muistaa, että ruotsalaisethan pani melkein koko Suomen kansaa.
ruoste wrote:Dataa on saatava.
User avatar
Junnu99
Posts: 729
Joined: 29 May 2014, 21:45
Location: Oulu
Contact:

Re: ARMA 3 viikkopelien yleinen palaute

Post by Junnu99 »

Kehitystiimin palaverissa 11.8.2015 päätettiin Operatiivisen tiimin valmistelevan sääntöehdotuksen. Sääntötiimi ei ole saanut vielä aikaan kokoontumista, mutta pyritään tämän kuun aikana aloittamaan.
"Peliporukat saa mennä saunaan ensin, kunhan löylynheittäjä löytyy"
User avatar
Cpl Honkonen
Posts: 657
Joined: 01 Aug 2015, 14:39
Location: Iisalmi

Re: ARMA 3 viikkopelien yleinen palaute

Post by Cpl Honkonen »

Tästä se osuus mitä ite shdin olla spektassa.

Combat Camera
Jos meitsi sanoo jotain siitä ei saa selvää ja jos siitä sais selvää kannattaa olla vähän pelisilmää sen selvän suhteen
User avatar
Keneraali
Posts: 823
Joined: 26 Jul 2013, 18:15

Re: ARMA 3 viikkopelien yleinen palaute

Post by Keneraali »

Ja sitten pitäisi vielä määritellä mitä on "Dayzaaminen" ja ns. "vääränlaista" toimintaa.

Itselleni ongelma ARMA:ssa ja peleissä yleensäkin on siinä että yksittäinen sotilas on käytännössä huumepäissään, godmodella ja superreflekseillä varustettu taistelija. Siihen kun vielä lisätään muita yksilöpelaamisen taitoja niin soppa on keitetty. (hahaha..."soppa keitetty" :lol: )

Tiimityö, se on se ratkaiseva tekijä. Vaikka kuinka kaukana omista ja mitä ihmeellisimpiä Dayzailuja tekemässä niin mikäli siitä on omalle puolelle hyötyä on se minun mielestäni ok. Ja TIEDÄN omaa joukkuetta hyödyntäviä toimintoja on myös vihollisen tappaminen, mutta siitä päästäänkin että voisiko sellaisen tilanteen tehdä kokonaiskuvan ja kaikkien osapuolten kannalta paremmin. Juurikin jättäisi sen, osaavalle pelaajalle, turhan helpon tappamisen pois ja yrittäisi tukea joukkuetta jollakin toisella tapaa, tiedustelu ja häirintä tulee näin ensimmäisenä mieleen.

Esimerkki omalta kohdalta koska itseä on aina kiva kehua.
AAR 2.9.2015 TVT79 Just Business
Noin kohdasta 15.00-> aina 40.00 asti. Joku siitä vähän piruilikin että mitäs dayzailtiin, mutta vaikka yksin olinkin niin ryhmällläni (ja vaunulla) oli koko ajan sijainti tiedossa ja sovittuna että tarvittaessa tukevat perääntymisen. Kuitenkin oma toiminta oli pääasiassa tiedustelua useaan suuntaan sekä häirintätoimintaa, josta jälkeenpäin kuulin että häirintä oli tehonnut, melkoisen tehokkaastikin jopa.

Urheilussakin on puhumattomia sääntöjä, kiekossa käyt taklaamassa maalivahdin, ulkopuolelta maalialuetta, niin varmasti joku kostaa ja yleensä aika kovasti. Niin ei vain saa tehdä, vaikka sen pystyykin.


Ratkaisu/Summarum.
Tämä kuulostaa varmasti monen korvaan aika alienilta, mutta mielestäni suurin ongelma on juurikin se tappaminen siellä linjojen takana, eikä niinkään muu toiminta. Mitäpä jos selkeä tarkoituksen mukainen, mahdollisimman suurten tappioiden aiheuttaminen viholliselle "Dayzaamalla" olisi kiellettyä. Muuten kaikki tiedustelu/häirintätoiminta olisi täysin sallittua. Tällä ratkaisulla voitaisiin välttyä täyskiellolta esim. insutoimintaa kohtaan. Tässä jää paljon pelaajien oman harkinnan varaan, mutta ylilyönneistä voisi sitten normaaliin tapaan keskustella asianomaisen kanssa jälkeenpäin. Ja mikäli toiminta on jatkuvaa pitkällä aikavälillä, viikoittain/kuukausittain niin sitten jotain sanktioita?
User avatar
SpottedBill
Posts: 948
Joined: 31 Jul 2013, 16:23
Contact:

Re: ARMA 3 viikkopelien yleinen palaute

Post by SpottedBill »

ilee wrote:img
Niin kuin hyvin tiedät, säännöt on yritetty pitää yleispätevinä ja lukumäärällisesti vähäisinä. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että yhteisössä on halua jonkin verran selkeyttää erityisesti näitä kirjoittamattomia herrasmiessääntöjä, joita yhteisöön on muodostunut.
“I do not love the bright sword for its sharpness, nor the arrow for its swiftness, nor the warrior for his glory. I love only that which they defend.” -J.R.R. Tolkien, The Two Towers
User avatar
SpottedBill
Posts: 948
Joined: 31 Jul 2013, 16:23
Contact:

Re: ARMA 3 viikkopelien yleinen palaute

Post by SpottedBill »

Keneraali wrote: Tämä kuulostaa varmasti monen korvaan aika alienilta, mutta mielestäni suurin ongelma on juurikin se tappaminen siellä linjojen takana, eikä niinkään muu toiminta. Mitäpä jos selkeä tarkoituksen mukainen, mahdollisimman suurten tappioiden aiheuttaminen viholliselle "Dayzaamalla" olisi kiellettyä. Muuten kaikki tiedustelu/häirintätoiminta olisi täysin sallittua. Tällä ratkaisulla voitaisiin välttyä täyskiellolta esim. insutoimintaa kohtaan. Tässä jää paljon pelaajien oman harkinnan varaan, mutta ylilyönneistä voisi sitten normaaliin tapaan keskustella asianomaisen kanssa jälkeenpäin. Ja mikäli toiminta on jatkuvaa pitkällä aikavälillä, viikoittain/kuukausittain niin sitten jotain sanktioita?
Ongelma, johon olen törmännyt tätä asiaa pohtiessani on se, että tämän tapaisista säännöistä tuntuu tulevan hyvin spesifejä, joka johtaa taas siihen, että niitä tarvitaan hirveä lista, kun erilaisia väärinkäyttöjä ilmaantuu. Rajanveto on hyvin mielivaltainen. Lisäksi kun sääntölistaa alkaa karttua, alkaa oman kokemukseni mukaan myös ilmetä taipumusta lukea sääntöjä "kuin piru raamattua".

Yksi tapa lähestyä tätä on määritellä jonkinlainen yleinen "roolipelaamiseen" kehottava pykälä sääntöihin, joka nojalla kaikista räikeimmät frag-festit voitaisi rajata hyvän pelitavan vastaiseksi, mutta siitäkään ei välttämättä ole käytännössä mitään hyötyä.

Joka tapauksessa sääntö siitä, että ei pitäisi ampua vihollista silloin kun siihen on mahdollisuus tuntuu vähän hullulta.
“I do not love the bright sword for its sharpness, nor the arrow for its swiftness, nor the warrior for his glory. I love only that which they defend.” -J.R.R. Tolkien, The Two Towers
User avatar
Paavo
Posts: 1005
Joined: 26 Jul 2013, 18:17

Re: ARMA 3 viikkopelien yleinen palaute

Post by Paavo »

Pitää erotttaa:

1. Suunniteltu, tarkoituksenmukainen soolopelaaminen jonka tavoitteena on maksimoida tappojen määrä, tai toimia muuten täysin piittaamattomasti toisien pelaajien pelikokemusta ajatellen.

2. Suunnittelematon, erinäisten tapahtumien seurauksena syntynyt soolopelaaminen, jossa ei kuitenkaan luovuteta ja pyritään selviytymään hengissä.

1. On luonnollisesti rangaistava sääntöjen vastainen teko, kun taas 2. ei ole. Se on sitten adminin ja silminnäkijöiden välinen asia selvittää että kummasta on ollut kysymys. Rangaistuksia ei kannata lähteä jakelemaan liian helposti myöskään, vaan edelleen se puhuttaminen on lähtökohta kaikelle.

Edit: Mainitaan vielä, että monesti nämä sooloamiset johtuu yksinkertaisesti siitä että mistään ei tule mitään järkeviä ohjeita tai käskyjä siitä mitä tulisi tehdä...
User avatar
JP-9000
Posts: 464
Joined: 08 Aug 2013, 10:51

Re: ARMA 3 viikkopelien yleinen palaute

Post by JP-9000 »

Toi on yksi syistä miksi ylipäätään pidän TVT:tä vähän paskana. Periaatteessa toimitaan realistisesti ja taktisesti, mutta käytännössä kuolemanpelkoa ei ole, mikä saa yksittäiset sotilaat ja pienryhmät käyttäytymään äärettömän epärealistisesti. Todellisuudessa vihollislinjojen taakse jäänyt sotilas todennäköisesti joko a) antautuu b) pyrkii vähin äänin pakoon. Taistelussa lyödyt yksiköt perääntyvät takaisin omiin linjoihin tai vahvistettuihin asemiin.

AFI:n peleissä taas nähdään aina tuota, että yksittäiset sissit jäävät puiden juurille kykkimään ja aiheuttamaan maksimaalista vahinkoa. Selvästi lyödyt joukot jäävät kuitenkin vielä taistelemaan viimeiseen mieheen, vaikka pystyisivät ihan helposti irtautumaan jne. Toki jossain Allah Snackbar -skenaarioissa tuonkaltainen fanatismi nyt on vielä perusteltavaa, mutta sen pitäisi olla poikkeus eikä jokaisen matsin sääntö, niin kuin nykyään.
User avatar
Nummi
Posts: 1589
Joined: 26 Nov 2013, 01:52
Location: Stadi

Re: ARMA 3 viikkopelien yleinen palaute

Post by Nummi »

Antautuminen on armassa oikeasti ihan helvetin hauskaa. Ei mitään ankeaa vankeutta eri kieltä puhuvien keskitysleirillä vaan hauskaa.

Nimimerkillä kaveri joka ensimmäisessä tehtävässä jossa oli JJ käski joukkonsa antautumaan :D

Pääsee vaihtamaan kokemuksia vielä pelissä vastapuolen kanssa eikä tarvitse räplätä sen saatanan spektan kanssa joka armassa on edelleen ihan perseestä. Omasta mielestä paljon parempi vaihtoehto "muutamalle vihollistappiolle oman hengen kustannuksella" mikä tuntuu olevan afissa muodissa.
Furean wrote:Pitää muistaa, että ruotsalaisethan pani melkein koko Suomen kansaa.
ruoste wrote:Dataa on saatava.
User avatar
Tuntematon
Posts: 2291
Joined: 19 May 2015, 15:29
Location: Valkeakoski
Contact:

Re: ARMA 3 viikkopelien yleinen palaute

Post by Tuntematon »

Nummi wrote:Antautuminen on armassa oikeasti ihan helvetin hauskaa. Ei mitään ankeaa vankeutta eri kieltä puhuvien keskitysleirillä vaan hauskaa.

Nimimerkillä kaveri joka ensimmäisessä tehtävässä jossa oli JJ käski joukkonsa antautumaan :D

Pääsee vaihtamaan kokemuksia vielä pelissä vastapuolen kanssa eikä tarvitse räplätä sen saatanan spektan kanssa joka armassa on edelleen ihan perseestä. Omasta mielestä paljon parempi vaihtoehto "muutamalle vihollistappiolle oman hengen kustannuksella" mikä tuntuu olevan afissa muodissa.
Ryhmäkuva[+] Spoiler
Image
Post Reply