ARMA FINLAND

ARMA FINLAND

ARMA FINLAND

ARMA FINLAND

ARMA FINLAND

ARMA FINLAND

ARMA FINLAND

ARMA FINLAND

ARMA FINLAND

ARMA FINLAND

ARMA FINLAND

ARMA FINLAND

ARMA FINLAND

ARMA FINLAND

ARMA FINLAND

ARMA FINLAND

ARMA FINLAND

ARMA FINLAND

Yleisohjeet ja säännöt

Jokaisen Arma Finlandin peleihin osallistuvan tulee ottaa muut huomioon ja käyttäytyä asiallisesti. Nämä ohjeet on luotu pelaajien oman arvostelukyvyn tueksi.

Ikäraja 16 vuotta. Arma Finlandin ikäraja on 16 vuotta Arman PEGI-rajan mukaisesti. Odotamme kaikilta pelaajilta ennen kaikkea kypsää käytöstä. Lisätietoa PEGI-luokitusjärjestelmästä (http://www.pegi.info/fi/).

Käyttäytyminen. Ole kohtelias, ystävällinen ja ota muut huomioon. Oli kysymys voip-keskustelusta tai viestiketjusta Discordissa, ilmaise asiasi ja mielipiteesi kohteliaasti. Ilmapiiri jonka luot, vaikuttaa koko yhteisön ilmapiiriin. Huumori on tärkeä osa pelitapahtumia, mutta kaikenlainen pelleily, kuten huvikseen ammuskelu, kranaattien tai räjähteiden turha käyttö sekä ajoneuvojen tai viestivälineiden väärinkäyttö johtavat siihen, että pelitapahtuma ja -kokemus kärsii.

Reilu peli. Älä huijaa tai ole epäreilu. Yhteisön peleissä kaikki ”reilun pelin” vastainen toiminta on ehdottomasti kielletty. Tämä koskee hackien ja skriptien lisäksi sekä pelin heikkouksien hyväksikäyttämistä että epäreilujen kommunikointikeinojen käyttämistä. Älä esimerkiksi hankkiudu bugin avulla paikkaan, johon sinun ei tulisi päästä tai kommunikoi salaa kaverisi kanssa toisessa VOIP-ohjelmassa välittäen hänelle tietoa, jota hänellä ei voisi olla. Mielekkäiden pelien edellytys on ehdoton herrasmiessääntöjen noudattaminen.

Esim. On selvää, että Toyota Corollan ei pitäisi pystyä törmäyksen seurauksena lähettämään T-72-panssarivaunua Maata kiertävälle radalle. Tämä on kuitenkin Arma 3-pelissä mahdollista johtuen aika vanhentuneesta pelimoottorista. Älä siis hyödynnä mitään pelistä löydettävää bugia. 

Kurinpito. Jos pelaaja aiheuttaa käytöksellään ongelmia tai rikkoo pelisääntöjä, kehitysryhmän vastuulla on ottaa pelaaja sivuun ja kertoa mitä hänen tulee muuttaa toiminnassaan tai käytöksessään. Jos ongelmakäytös jatkuu, tai pelaaja ei suostu keskustelemaan asiasta, asetetaan pelaaja porttikieltoon. Porttikieltoon asetetun pelaajan tulee olla yhteydessä kehitysryhmään, kun on valmis keskustelemaan asiasta.

Pelisäännöt

Pelisääntöjen tarkoitus on luoda puitteet hauskalle pelikokemukselle, joka perustuu yhteistyöhön ja taktiseen pelityyliin. Haluamme pitää peliä koskevat säännöt mahdollisimman vähäisinä ja selkeinä. Epävarmassa tilanteessa mieti toimintaasi muiden pelaajien näkökulmasta: pilaako toimintasi muiden pelinautinnon epäreilusti?

Pelitapahtumien kulku. Pelitapahtumien organisointia hoitaa illan isäntä ja admin. He vastaavat peli-illan kulusta ja tekevät lopulliset päätökset epäselvissä tilanteissa. Isäntä vastaa pelaajien opastamisesta ja tiedottamisesta. Admin tekee päätökset pelipalvelimella tapahtuvista asioista. Helpota siis peli-illan kulkua ja kuuntele illan isännän ja adminin ohjeita. Mikäli tarvitse adminin avustusta pelin aikana, voit ESC-painikkeella pauste menusta käyttää Call Admin-painiketta.

Käskynanto. Osapuolesi johtajat kokoontuvat käskynantoon erilliselle kanavalle. Anna tehtävän johtajavastuun ottaneille pelaajille työrauha suunnitelman valmisteluun. Jos et pelaa johtajaroolissa, siirry ryhmällesi varatulle kanavalle odottamaan omaa käskynantoasi. Lopeta ylimääräinen höpötys kanavalla, kun johtajasi aloittaa käskynannon.

Komentoketju. Tottele johtajia. Pelityylimme perustuu komentohierarkiaan, jonka puitteissa toimimme yhteistyössä yhteisen tavoitteen saavuttamiseksi. Jos olet eri mieltä johtajasi kanssa, ota seuraavalla kerralla itse johtajarooli. Älä sooloile tai niskuroi.

Vihollisen varusteet. Vihollisen aseiden, varusteiden, radioiden ja ajoneuvojen käyttö on kielletty, ellei tehtävänannossa toisin mainita. Erityisesti erikoiskoulutusta vaativien välineiden käyttö pilaa pelin immersion. Epäselvissä tilanteissa käänny johtajien puoleen.

Join-In-Progress (JIP). Odota ohjeita, jos liityt peliin myöhässä (Join-In-Progress). Jos haluat liittyä peliin tehtävän ollessa käynnissä, ilmoita isännälle yksityisviestillä ja odota ohjeita. Älä häiritse käynnissä olevaa tehtävää tarpeettomasti. Peliin uudelleen liittyminen kuoleman jälkeen on ehdottomasti kielletty.

Sooloilu. Älä hakeudu yksin vihollisen linjojen taakse. Halpojen tappojen hakeminen on ryhmäkeskeisen pelityylimme vastaista.
Jos olet yksin tai joudut erilleen omasta ryhmästäsi, hakeudu omien joukkojen luo. Jos joudut erilleen omista ja törmäät viholliseen yksin liikkuessa, vältä kontaktia ja kierrä omiesi luo sellaista reittiä pitkin jossa viholliseen törmääminen on epätodennäköistä. Jos vihollinen vyöryy yli, yritä piiloutua ja varjele virtuaalista henkeäsi.

Ketään EI SAA käskeä yksin omien joukkojen ryhmityksen ulkopuolelle tai vihollisen selustaan. Yksittäistä pelaajaa SAA käskeä liikkuman omien joukkojen välillä, periaate pitää aina olla että välimatka voidaan olettaa vapaaksi vihollisista.

Kärki- ja etuvartiomiehiä SAA käyttää, mutta näitä ei tule lähettää ryhmityksen ulkopuolelle.

Syyt: Yksittäisten pelaajien liikkeet joukkojen selustassa pakottavat johtajia sitomaan pelaajia selustan vartiointiin. Välttämällä sooloilutaktiikoita mahdollistetaan mahdollisimman monen pelaajaan mahdollisuutta olla mukana tapahtumien keskiössä.

Ghostaus. Spectator-toiminnon ja pelaajien striimien hyödyntäminen tietojen keruun vihollisen tai omien toiminnasta on ehdottoman kielletty. Jos käytät pelin ulkopuolelta tulevaa tietoa tai välität tietoa tehtävässä olevalle pelaajalle muita reittejä pitkin kuin teamspeak-palvelimemme taskforceradio-kanavaa käyttäen, syyllistyt yhteisön sääntöjen vastaiseen toimintaan.

Esim. kerrot kaverillesi discordissa, että kuolit jo tai että vihollinen on seuraavan puun takana.

Pelaamalla yhteisössä hyväksyt yllä olevat säännöt ja mahdolliset niistä koituvat kurinpitotoimenpiteet.