Maaston nimeäminen, KK / ATGM / KrKK / Sinko

AFI Wiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Maaston nimeäminen

Jos KK pari on pysähtynyt paikoilleen, aloittakaa maaston nimeäminen. Nimeä alueella näkemäsi selkeät maaston kohdat ja kerro ne parillesi.

Maaston nimeäminen on nopea toiminto, eikä sitä kannata jättää tekemättä jos olette “vain vähän aikaa asemissa”.


Maaston nimeäminen:

“Vasemmalla on kiviaidan ympäröimiä lehtipuita, se on nimeltään “puutarha”.” “Sen oikealla puolen oleva kukkula on “kukkula”.” “Kukkulan oikealla puolen tien päässä on valkoinen varasto, se on “varasto”.” “Lähellä meitä oikealla on keskeneräisiä taloja, se on “työmaa”.”

Kaikkiin väliin jääviin kohteisiin voidaan viitata nimetyllä maastolla. “Varaston ja työmaan välisessä metsässä on vihollista, ammu”

Hienosäätö:

Kun yleinen suunta tulelle on annettu ja ensimmäiset kuulat on matkalla, tulee KKn parin tai partion johtaja alkaa korjaamaan ja ohjaamaan tulta paremmin paikalleen. Pyri sitomaan käskyt maastoon.

Käytä komentoja:

Nosta / Laske / Vasemmalle / Oikealle

Voit myös toistaa korjauskomentoa jatkuvasti samalla kun KK ampuja korjaa pienin korjauksin ja jatkuvillä lyhyillä sarjoilla lähemmäksi haluamasi kohtaa. Esim. nosta, nosta, vasemmalle, vasemmalle, Siinä! Ammu!


Jos KK ampuja ei heti saa paikannettua mihin tulisi ampua. Pyydä ampumaan antamaasi selkeään maastonkohtaan. Kun molemmat näette mihin luodit osuvat korjaa tuli siitä pisteestä seuraavaan haluamasi pisteeseen.

MaastonNimeaminen.JPG

Tulen käyttö

Tulinopeus:

Jos vihollisen tarkka sijainti on epävarma, aloita ampumalla kaksi tai kolme pidempää sarjaa alueelle, jossa vihollinen oletettavasti on. Tämän jälkeen, ammu lyhyttä tähdättyä sarjaa.


Mihin ammutaan ?

Ammut sellaisiin paikkoihin jossa vihollinen voi liikkua ja olla suojassa. Pidä mielessä ammusten läpäisykyky.

Milloin lopetetaan ampuminen ?

Ensisijaisesti lopetat ampumisen vasta sitten kun parisi sanoo että kohteet on kuollu, sanotaan tuli seis, tai sinun käsketään liikkua. Tulinopeutta tulee laskea sen mukaan, mitä vähemmän havaintoja vihollisesta tulee.