Bummerin kohteenvaltaus -ohje

AFI Wiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Rakennetun alueen valtaaminen

Ensinnä alue täytyy eristää ja valvoa siten että alueella vihollisen toimiminen saadaan pysäytettyä. Tämä tarkoittaa sitä, että niinkauan kuin alueella on vapaasti ikkunoista räiskivää vihollista, ei sinne ole asiaa kenelläkään. Tuliylivoimalla, singoilla ja räjähteillä vihollinen täytyy saada ajettua sisätiloihin ja suojiin odottamaan passiivisena. Vihollisen tuleminen ja poistuminen aluelta täytyy estää parhaan mukaan.

Tämänjälkeen varsinainen työ alkaa. Käsikranaatein aseistettu ryhmä ja ainoastaan vain 1 ryhmä laitetaan puhdistamaan sen eristetty rajattu pieni alue. Vain 1 ryhmä sen takia että ryhmän on helppo omaan tahtiin varmistaa kaikki nurkat ja kolot ja Blu-on-Blun vaara pienenee eksponenttiaalisesti. Sellaiset rakennukset joissa ei ole varmaa vihollista puhdistetaan kranaatein ja aina ampumalla kun katsotaan nurkan taakse. Sellaiset rakennukset joissa on varmasti vihollista tulisi pyrkiä tuhoamaan räjähtein ulkopuolelta.

Yksinkertainen valtaus:

Bummeri valtaus 1.jpg


Monivaiheinen valtaus:

Bummeri valtaus 2.jpg
Bummeri valtaus 3.jpg
Bummeri valtaus 4.jpg
Bummeri valtaus 5.jpg

Viivyttävän vihollisen voittaminen

Tähän on käytännössä kolme tapaa. Järkyttävä tuliylivoima heti kosketuksessa, radikaali hyökkäyksen suunnan muuttaminen kesken hyökkäyksen, tai sitten näiden viivytyspaikkojen laukominen ennen kuin niistä tulee ongelma. Useita kertoja olen yrittänyt reservillä koukata vihollisen kohtaamisen jälkeen estämään vihollisen irtautumisen, mutta käytännössä meillä ei ole niin nopeatoimista johtajaa ja ryhmää peleissä, joka tähän kykenisi, ellei vihollinen vätystele jostain syystä.

Tuo järkyttävä tuliylivoiman saaminen on monesti kiinni siitä, osaako kosketuksen saava ryhmä ampua niinsanotusti vitusti liikaa erityisesti kiväärikranaatein, konekiväärein, singoin sekä ajoneuvoasein ja siitä että kuinka hyvät asemat se vihollinen on valinnut. Jos ryhmä on hereillä ja heti ensimmäisestä vihollisen merkistä vihollisen asemiin ammutaan kaikella mahdollisella aseistuksella, on tulos monesti hyökkääjälle edullinen. On hyvä pitää mielessä, että "Jos siellä on yksi, on sielä toinenkin."

Radikaali hyökkäyksen suunnan muutos toimii vain sellaista vihollista vastaan joka pelaa syvällisempää takstisempaa peliä ja oikeasti liikuttelee joukkoja hyökkäyksen perusteella. Onkin siis tärkeää päästä selville että minkälaista peliä vihollinen pelaa, vai onko siellä vain passivinen puolustaja joka ei hae paikallista ylivoimaa, jolloin järkevintä on vain puskea suoraa linjasta läpi ja partioida selustaa ja sivustoja. Yleensä radikaali suunnanmuutos vaatii myös sen että hyökkäävällä osastolla on jotain mekanisoitua tai motorisoitua kalustoa ryhmillä, joilla hyökkäyksen suuntaa voidaan nopeasti muuttaa. Suunnan muutoksella monesti saavutetaan se, että vihollisen mahdolliset uudet vahvemmat tuliasemat tehdään hyödyttömiksi ja pakotetaan jälleen vihollinen reagoimaan meihin.

Viivytyspaikkojen laukominen tarkoittaa sitä, että kun on joku todennäköinen viholisen asema jossain etualalla, muttei ole varmaa tietoa onko siellä ketään. Otetaan ryhmä riviin ja ammutaan sinne alueelle ja katsotaan mitä tapahtuu. Näkyykö juoksevia ukkoja, tai tuleeko vastaan tulta. Jos ei tule, on viholinen todennäköisesti ottanut irti tai ei ole koskaan siellä ollutkaan tai sitten harvinaisin vaihtoehto ja vastassa on hyvän kurin omaava vihollisjoukko. Tällä saavutetaan yleensä se että vihollinen menettää sitä viivytystilaansa ja lopulta pakotetaan lopulliseen taisteluun.

Hyökkääjän ehdoilla toimiminen, eli paskojen liikeiden välttäminen

Tämä on tärkeää ja minusta yksi tärkeimmistä asioista minkä ryhmänjohtaja voi tietää liittyy olellisesti tähän. Yksinkertainen lause "Jos et ole taistelun aloittaja ota välittömästi irti!". Käytännössä siis on tärkeää että taistelu sujuu hyökkääjän tahdilla ja hyökkääjän valitsemissa sijainneissa. JJ tasolla tämän ajatuksen vaaliminen tarkoittaa pitkälti sitä että kokoajan mietit onko joku ryhmä sellaisessa vaarassa että koko ryhmä voidaan menettää. Jos vaara on olemassa, on tilanne välittömästi korjattava esimerkiksi toisen ryhmän tuella tai irtiottamisella.

Toisaalta tämä tarkoittaa myös sitä että hyökkääjältä täytyy löytyä malttia ja näkemystä tiedostaa vihollisen vahvat paikat ja ei mennä päätä pahkaa niihin uhraamaan miehiä, vaan putsata ne rauhallisesti ja harkitusti ylivoimaa käyttäen. Tämä näkyy erityisesti rakennettujen alueiden ja linnoitteiden puhdistamisessa.

Malttia...

Ammustäydennysten tärkeys

Lähtökohtiasesti hyökätessä ukoilla täytyy olla niinpaljon ammuksia, ettei kenellekkään vaan tule sellainen tunne että ammuksia täytyisi jotenkin säästellä. Hyökätessä ammuksia täytyy myös aktiivisesti joukkueenjohdon ja erityisesti 15 tyrkyttää joukoille, ja 15 on suotavaa jo pelin alusta alkaen kartoittaa ja hamstrata joukoille mahdollisimman paljon ammuttavaa kuulaa. Sellainen hyökkäys joka ei kuluta tolkutonta määrää ammuksia on tuomittu joutumaan sellaiseen taisteluun joka ei ala hyökkääjän ehdoilla. Itse ainakin matsin alettua ja minun ollessa 10, etsin jostain käyttämättömia singon ja KK ammuksia ja tungen ne reppuun ja käyn sitten antamassa ukoille kun on taistelua tovi käyty.

Puskasisseilystä

Huomionarvoinen seikka on, että kaikkiin yllämainittuihin asioihin on olemassa sellainenkin ratkaisu, että laittaa vaan sissipartioita ja kattoo mitä tapahtuu, mutta tämä tapa luottaa oleellisesti siihen että kaikki nämä sissiporukat on jotenkin henkilökohtaisesti taitavia, niinkuin esimerkiksi venäläisillä monesti oli. Kaikki minun mainitsemat temput onnistuu ilman sensuurempaa henkilökohtaista taitoa miehiltä, kunhan radio pysyy kourassa ja löytää itsensä kartalta.

Puolustajien puskasisseilysta voin senverran todeta että se on vittumaisinta ikinä, ja sen torjumiseen ei ole kohtuutonta käyttää 1/3 hyökkäävästä voimasta. Selustan puhtaus on tärkeää koheesion kannalta. Partiointia, partiointia, partiointia vain sinne selustaan.

Heittimistä

Heittimet ovat auttamatta jäljessä aktiivisessa hyökkäyksessä ja aiheuttavat vain hidastuksia. Senpätakia heittimillä pitäisi vain ampua ennaltavalittuihin kohteisiin jotka palvelevat suunnitelman etenemistä esimerkiksi laukomalla todennäköisi väijytyspaikkoja, tai sitten vihollisen todettuihin staattisiin puolustuslinjoihin, jotka joudutaan puhdistamaan. Jonkunnäköinen esteen ampuminen irtautuvan vihollisen taakse voisi olla järkevää, mutta tätä en ole vielä pääsyt kokeilemaan koskaan pelissä. Vaatisi todennäköisesti taitavan tulenjohtajan jolla on myös pelisilmää vihollisen liikkeiden suhteen.