Bummerin briiffi-ohje

AFI Wiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun


Miten hyvä brieffi pidetään?

1. Lue brieffi, kysy kysymyksia paikallaolijoilta omasta kalustosta, maastosta, yms.

2. Delegoi maaston nimeäminen. Sano, että sen pitää tukea kohtamerkattavaa suunnitelmaa ja että tekijän tulee varmistaa ettei tuplamerkkauksia tule.

3. Arvioi vihollisen toiminta ja sen perusteella muodosta taisteluajatus. Taisteluajatus on suuripiirteinen idea siitä, kuinka aiot voittaa vihollisen tässä tilanteessa minimoimalla tai maksimoimalla kummankin puolen vahvuudet ja heikkoudet. Tässä voit hyödyntää 15 apuna.

4. Tee taisteluajatuksen mukainen suunnitelma kartalle merkaten alusta ihan viimeiseen tavoitteeseen asti. OOM, Marssireitti, Joukkueiden tavoitteet ja tehtävät. Myös kohteella ja sen jälkeen. Vihollisen todennäköisiä toimi voi myös olla suunnitelmassa. Lisäksi tässä vaiheessa kaluston alistukset, kommunikaation parannukset yms. suunnitelmaa tukevat toimet on oltava valmiiksi mietittynä ja merkattuna.

5. Pidä suunnitelman alusta loppuun kulkeva brieffi. Vasta tässä vaiheessa henkilöt joita suunnitelma koskee on välttämätön saada paikalle. Selosta myös vihollisen odotettua toimintaa osana brieffiä. Suunnitelmaa tukevat toimet kuten alistukset kannattaa selostaa siinä vaiheessa kun ne suunnitelmassa tapahtuvat.

6. Ota suunnitelman kertomisen lopuksi vastaan ehdotukset ja kysymykset. Tee tarvittavat muokkaukset ja selvennykset.

7. Brieffaa oma johtopartio, kun muut ovat menneet antamaan omia brieffejään. Radisti, 15 ja lämäri ovat sinun ryhmä, ja sinun tulee heidän tehtävät määritellä.

8. Seuraa alaisten suunnitelmia, ilmoita ilmiselvistä ongelmista. Heillä voi olla joku asia mennyt ohi vaikkapa vihollisen toiminnasta.


Yleisiä ongelmia:

  1. Odotellaan paikalle ihmisiä jotai ei vielä tarvita.
  2. Aletaan ottamaan vastaan taisteluajatuksia liian suurelta porukalta.
  3. Suunnitelmaa selitetään ja luodaan samanaikaisesti! ÄLÄ TEE TÄTÄ!
  4. Brieffataan omaa johtopartiota yhteis brieffissä.
  5. Aletaan mikroamaan joukkueita.
  6. Radistille, tai 15 ei mietitä tehtäviä valmiiksi.