Bummerin Alamäkiväijy -ohje

AFI Wiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Alamäkiväijy

1. Pieni osasto kriittisen mäen taakse painanteeseen piiloon, jolle paljon käkrejä ja sinkoja. Heidän on tarkoitus odottaa mahdollisia raskaita vehkeitä ja heitellä kranaatteja jos joku tahtoo tulle hengailemaan mäen päälle. Kannattaa hajauttaa ja olla senverta suojassa, ettei vihun käkrit saa koko porukkaa. Kannattaa välttää ilmiselviä suojia, johon tulee paljon käkrejä vihulta. Maltti on valttia tässä hommassa.

2. Tukevia osastoja kauempana mäestä, kivääritulelta suojassa ja mielellään konekiväärein tai tarkkuuskiväärein varustettu. Tukevat osastot hajautettu, siten että voivat vaikuttaa hieman ristiin väijjyporukan yli rinteen laelle. Ampuvat sinne mäelle siellä pööpöileviä siluetteja, ja vievät huomion siitä alarinteessä olevasta osastosta itseensä. Täältä on hyvä olla radioyhteys suoraan väijyporukalle, jota ohjastetaan tulevista uhista tai mahdollisuuksista vaikuttaa viholliseen kranaatein ja singoin. Tarvittaessa tukevat myös väijyn irtautumisen omalla tulellaan. Tässä on tärkeintä osata ampua tarkasti kauas ja paljon, sekä kommunikaatio taito.

3. Muilla joukoilla on pyrittävä estämään, ettei väijy porukkaa pääse kiertämään tai ettei sitä pääse ampumaan sivustasta, jolloin kriittinen mäki menetetään.

Alamäkiväijy.png