Kehitysryhmän tiedote 29.11.2014

Post Reply
User avatar
SpottedBill
Posts: 948
Joined: 31 Jul 2013, 16:23
Contact:

Kehitysryhmän tiedote 29.11.2014

Post by SpottedBill »

Kehitysryhmä kokoontui tiistaina 25.11. kehityspalaveriin vahvuudella 12. Kokousten välillä kehitysryhmässa on tapahtunut pieni muutos, kun Ocelot siirtyi operatiivisesta tiimistä koulutustiimiin.

Suurimpana ilonaiheena edellisiltä viikoilta on erittäin onnistunut yhteistapahtuma ukrainalaisen 1st Strike Divisionin kanssa. Tapahtumassa oli parhaimmillaan lähemmäs 90 pelaajaa ja kaikki onnistui olosuhteisiin nähden hyvin. Myös FSD antoi tapahtumasta varsin positiivista palautetta. Kiitos kaikille osallistuneille!

ARMA 3 -pelejä on vaivannut sekä palvelimen että clienttien kaatuilu, joka nähtiin jo FSD-tapahtumassa. Testailun tuloksena on saatu selville, että kaatuilu johtuu AiA TP:n ja RHS:n yhteiskäynnistämisestä. Asiasta on ilmoitettu eteenpäin ja siihen asti kun parempi ratkaisu saadaan, suosittelemme käynnistämään pelin uudestaan joka tehtävän välissä.

Otamme käytännöksi käynnistää myös pelipalvelin uudestaan tehtävien välissä. Pidämme myös A3-modipaketin muutokset toistaiseksi minimissä ja lisäämme uusia modeja niin vähän kuin mahdollista. Näin mahdolliset ongelmat saadaan helpommin selvitettyä ja pelikokemus paranee entisestään.

Pelaajamäärät ovat olleet varsin hyvät A3-viikkopeleissä: 48 pelaajaa parhaimmillaan. A2-peleissä piikki oli 11.11. vain 27 pelaajaa. Näiden lukujen ja yhteisön mielipidekyselyssä saamamme palautteen perusteella olemme päättäneet siirtää ARMA Finland -viikkopelit ARMA 3:n. ARMA 2 -pelejä saatamme järjestää vielä tapahtumakohtaisesti, mutta jatkossa siis sekä keskiviikkoisin että lauantaisin taistelut käydään ARMA 3:ssa!

Mielipidekyselyn palautteen perusteella viikkopeleissä on toisinaan ollut turhaa huutelua ja muita häiriötekijöitä. Viikkopelien lähestyttävyyden ja organisoinnin parantamiseksi olemme päättäneet ottaa käyttöön adminin apuna toimivan peli-illan puheenjohtajan/järjestyksenvalvojan. Tarkoitus on saada slottaukset ja valmistelut sujumaan nopeammin ja keskustelu pelikanavalla pidettyä jatkossa peliin liittyvissä asioissa.

Yleiseen toimintaan ja toimintamalleihin liittyen kehitysryhmä päätti ottaa AFI:ssa käyttöön ohjeikärajan. Tarkoitus ei ole jatkossakaan estää niitä nuorempia pelaajiamme osallistumasta toimintaamme, jotka hyvin sopivat porukan henkeen. Kehitysryhmä päätti, että AFI:lla on jatkossa 16 vuoden ohjeikäraja, kuten ARMA 3:llakin PEGI-luokitusjärjestelmässä. Asiaan puututaan kuitenkin vain ongelmatapauksissa ja alaikäisten oletetaan pelaavan huoltajan suostumuksella.

Uudet verkkosivut ovat nyt työn alla ja alustavaa layout-hahmotelmaa voi vakoilla tästä. Uusien sivujen myötä saamme parannettua toiminnallisuutta kalenterin, twitch-feedien, gametrackerin jne. muodossa. Alustava julkaisuajankohta on 2015 ensimmäisellä vuosineljänneksellä.

Koulutustiimi suunnittelee yhteisöpalaverin palautteen perusteella AFI Bootcamp -koulutusta, joka keskittyisi yksilötaitojen ja toimintamallien hiomiseen. Koulutuksen tarkoitus olisi madaltaa uusien pelaajien kynnystä lähteä mukaan toimintaan. Ensi vuoden puolella tulee olemaan tarjolla myös TST-koptereita ja AKE-toimintaa käsittelevät koulutukset. Lisäksi joukkueenjohtajan opas on työn alla, mutta julkaisuajankohtaa sille ei ole vielä sovittu. Paljon hyvää siis tiedossa myös koulutusrintamalla.

Keskiviikkona 3.12. on tiedossa lisää TVT-mäiskettä, johon on jo ilmoittautunut n. 50 pelaajaa. Sinne viimeisetkin ilmoittautumaan! Laittakaa sana AFI-peleistä leviämään, että saadaan ARMA 3 -pelit vietyä uusiin sfääreihin! Täältä tähän!
“I do not love the bright sword for its sharpness, nor the arrow for its swiftness, nor the warrior for his glory. I love only that which they defend.” -J.R.R. Tolkien, The Two Towers
User avatar
JoneKone
Posts: 2502
Joined: 30 Jun 2014, 14:34
Location: Helsinki

Re: Kehitysryhmän tiedote 29.11.2014

Post by JoneKone »

Jeah! :)
"Vihollisen paras ase on oma krh" - Acidizer
Post Reply