Yhteisöpalaveri ti 11.11.2014 klo 21

Post Reply
User avatar
SpottedBill
Posts: 948
Joined: 31 Jul 2013, 16:23
Contact:

Yhteisöpalaveri ti 11.11.2014 klo 21

Post by SpottedBill »

Image

Järjestämme tiistaina 11.11.2014 klo 21 AFI-tessussa yhteisöpalaverin, johon toivomme mahdollisimman suurta osanottoa! Tarkoituksena on tarjota koko porukalle mahdollisuus kehitellä ja jakaa ideoita, antaa palautetta menneistä tapahtumista ja yleisesti keskustella AFI-toiminnasta.

Olemme julkaisseet palaveriin liittyen AFI-gallupin, jossa toivomme saavamme palautetta erityisesti A2 ja A3 -pelien tasapainottamisen suhteen. Kerro mihin suuntaan haluaisit yhteisön menevän tässä asiassa ja millaisella aikataululla.

AFI-mielipidekysely 11/2014 (Google Form)

Voit myös ehdottaa palaveriin keskustelunaiheita tähän ketjuun. Keskustelu on sallittua ja toivottua jo ennen palaveria.

Palaveeraamisiin!

EDIT: Raportti palaverista lisätty ketjuun.
“I do not love the bright sword for its sharpness, nor the arrow for its swiftness, nor the warrior for his glory. I love only that which they defend.” -J.R.R. Tolkien, The Two Towers
User avatar
SpottedBill
Posts: 948
Joined: 31 Jul 2013, 16:23
Contact:

Re: Yhteisöpalaveri ti 11.11.2014 klo 21

Post by SpottedBill »

Linkki AFI-mielipidekyselyyn lisätty.
“I do not love the bright sword for its sharpness, nor the arrow for its swiftness, nor the warrior for his glory. I love only that which they defend.” -J.R.R. Tolkien, The Two Towers
User avatar
Paavo
Posts: 1005
Joined: 26 Jul 2013, 18:17

Re: Yhteisöpalaveri ti 11.11.2014 klo 21

Post by Paavo »

Mitäs tässä palaveerissa höpistiin?
User avatar
SpottedBill
Posts: 948
Joined: 31 Jul 2013, 16:23
Contact:

Yhteisöpalaveri 11.11.2014 klo 21 @ ts3.armafinland.fi

Post by SpottedBill »

Paikalla: 28

Yhteisöpalaveri pidettiin onnistuneesti tiistai-iltana. Keskustelu oli vapaata ja liikkui laidasta laitaan. Suurin ja keskeisin asia oli mielipidekyselyn tulosten läpikäynti ja niistä keskustelu. Tässä joitakin pääpointteja palaverista.

Mielipidekyselyn tulokset

Mielipidekyselyn tuloksista käy selvästi ilmi, että yhteisön enemmistö haluaa siirtää painopisteen peleissä ARMA 3:n. Kehitysryhmä tulee vielä omassa kokouksessaan arvioimaan nykyisen 50-50-jakauman riittävyyttä.

Mielipidekyselystä käy myös ilmi, että yleisin tapa löytää AFI-peleihin on kaverin houkuttelemana. Kynnys lähteä mukaan kaverin kautta on matalampi kuin yksin muuta kautta. Tässä kaikilla yhteisön jäsenillä on tärkeä rooli! Sana levitköön! Lisäksi keskusteltiin videoiden roolista rekrytoimisessa. Kotisivuilla oleva video-feedi todettiin toimivaksi. Tätä kautta löytää myös pelaajien henkilökohtaisille kanaville. Rekrytoiminen on erityisen tärkeää nyt kun ARMA 3 -peleja tarjotaan säännöllisesti ja sen pelaajakunnassa on varmasti pelaajia, joita meidän tyylinen pelaaminen kiinnostaa.

Vapaan sanan kommenteista mielipidekyselystä käytiin läpi muutama kommentti erityisesti johtamiskulttuuriin ja koulutukseen liittyen. Uusien pelaajien kouluttamista toivottiin epävirallisten pelien yhteyteen. Ilmoille heitettiin ajatus peruskurssista kaikille pelaajille, jossa voitaisiin korostaa enemmän yksilökoulutusta. Todettiin myös että tarvitsemme ehdottomasti opastusvideoita.

Kehitysryhmä tulee käymään mielipidekyselyn tuloksia vielä läpi omassa palaverissaan ja kehittämään toimintaa palautteen mukaisesti. Arvosana AFI-peleille oli 4,18. Ei hullummin! Kiitoksia kaikille vastanneille!

Käyttäytyminen peleissä

Pelikanavalla on viime aikoina havaittu kasvava määrä huutamista, puhumista toisten päälle ja yleiseksi mölinäksi luokiteltavaa asiaankuulumatonta keskustelua. Tämän seurauksena pelaajat ovat alkaneet lähteä pois pelikanavalta, koska eivät ole jaksaneet kuunnella asiaan liittymättömiä, kovaäänisiä puheita. Lisäksi mielipide-eroista on ajoittain keskusteltu kovasanaisestikin avoimilla pelikanavilla. Kaikki tämän kaltainen käytös antaa erityisesti uudelle, vasta pelejämme kokeilevalle pelaajalle huonon kuvan.

Ratkaisuna näihin ehdotettiin että keskustelu pelikanavalla keskittyy tästä lähtien peliin liittyviin aiheisiin. Erityisesti kehitysryhmäläiset valvovat että keskustelu säilyy sen kaltaisena, että siihen voivat kaikki osallistua. Tavoitteena olisi se, että myös tehtävien välillä pelikanavalla käytäisiin ARMA-pelaajaa kiinnostavaa keskustelua. Näin mölinän taso säilyy siedettävänä, keskustelu kiinnostavana ja saamme pidettyä kaikki kanavalla slottauksissa. Lisäksi mahdolliset erimielisyyksien selvittelyt tehdään toisella kanavalla, silloin kun ne on tarpeen.

Suurimmaksi osaksi henki todettiin kuitenkin hyväksi. Parantamisen varaa kuitenkin aina on, erityisesti kun tavoitteenamme on kyetä tarjoamaan suurelle pelaajamäärälle hyviä pelikokemuksia. Kun toimitaan isossa porukassa, pienetkin asiat vaikuttavat ja luovat osaltaan tietynlaista ilmapiiriä. Pidetään henki hyvänä.

Kaikki irkkiin (#arma.fi @ quakenet)

Palaverissa toivottiin suurempaa läsnäoloa IRC:ssä. IRC on hyvä paikka kysyä neuvoa esim. tehtäväntekoon, tapahtumiiin ja oikeastaan kaikessa AFI-toimintaan liittyvissä asioissa.

AFI-paidat

Mielenkiintoa AFI-paitoihin tuntui olevan, joten asiasta täytyy pistää keskustelu pystyyn. Erityisesti kaivattiin tietoa ihmisiltä, joilla on omakohtaista kokemusta paitatilauksista.

Tehtäväkeskustelu

Palaverin lopuksi käytiin rikasta keskustelua kaikesta tehtäviin liittyvästä. Tehtävien pituus, kohteiden määrä ja respawnin käyttöön kuultiin lukuisia hyviä ideoita, joita tehtäväntekijän voivat käyttää. Pääasiallisesti ihmiset kuitenkin ovat tyytyväisiä nykyiseen “no respawn” -linjaukseen ja tehtävien pituuteen.

Keskusteltiin CSE:n tarjoamasta tarkemmasta lääkintämallinnuksesta ja lääkintämiehen roolista pelissä. Tasapaino simulaation ja pelattavuuden välillä on monimutkainen asia, jota ei tältä istumalta ratkaistu.

Zeuksen käyttö peleissä on saanut hyvään vastaanoton ja sitä toivotaan lisää jatkossa.

Suunnitteilla on konffit erilaisille joukoille nykyisellä modipaketillamme. Tämä helpottaisi ja nopeuttaisi tehtäväntekoa huomattavasti. Projekti on kuitenkin melko työläs erityisesti selvitystyön osalta (ryhmäkokoonpanot, varusteet), että projektiin kaivattaisiin laajasti tekijöitä.

Lopuksi todettiin että yhteisöpalaverit ovat pitämisen arvoisia ja niitä voitaisiin pitää useammin. Näin tehdään!
“I do not love the bright sword for its sharpness, nor the arrow for its swiftness, nor the warrior for his glory. I love only that which they defend.” -J.R.R. Tolkien, The Two Towers
Post Reply