Ukolle tötsäriä niskaan!

Post Reply
Makela
Posts: 899
Joined: 29 Sep 2013, 11:37

Ukolle tötsäriä niskaan!

Post by Makela »

Nyt olisi semmonen tilanne, että ole päättänyt hankkia taisteluliivin. Onko Afilaisten ihmis-aineksessa kokemuksia tai suosituksia ostoon liittyen? Tarkoitus olisi käyttää liiviä kertausharjoituksissa, joten kunnon käyttöä olisi luvasssa!
Tiedän, siinä viestissä on kirjoitusvirheitä! Mitäs sitten!?
Scottz
Posts: 562
Joined: 14 Aug 2013, 11:48
Location: Hki

Re: Ukokke tötsäriä niskaan!

Post by Scottz »

Ennen kuin tästä antaa mitään syväluotaavaa analyysiä eri vaihtoehdoista, niin olisi hyvä antaa joitakin speksejä, että osaisi jotain suositellakin. Muutama maininnan arvoinen seikka:

- Kertausharjoitukset ovat aika laaja käsite, sillä PV:n omissa, kovissa harjoituksissa pitkälti on tyytyminen valtion jakotavaraan ja erikseen harjoituksen johtajalta kysyttyihin poikkeuksiin (allekirjoittaneella oli omat maiharit ja aktiivikuulosuojaimet kovassa kertauksessa). Vapaaehtoisetkin harjoitukset voi jakaa karkeasti MPK:n järjestämiin omiin harjoituksiin, joissa käy melkeinpä kaikki sotilaallinen, tunnukseton varustus (huom! riippuu vetäjästä ja harjoituksesta) sekä sitten VEH-harjoituksiin, joita PV tilaa MPK:lta, jälkimmäisissä olen jopa nähnyt ulkomaalaisia, maastokuvioituja suojaliivejäkin, MUTTA etenkin tässä korostuu majuriturvallisuus (=pitkälti jakotavaraa tai sen näköistä). Ts. missä käytät?

- Hintapolitiikka sanelee aika pitkälti sen, mitä rahallasi saat. Maltillisella budjetilla saa uutena ostettuna enemmän tai vähemmän kestävää kiinanihmettä tai jos luottoa löytyy kanssaihmisiin, niin airsoft- tai maanpuolustushenkisiltä sivustoilta saatat löytää aarteen käytettynä sopuhintaan (voi käydä paskakin mäihä). Toisaalta taas ulkomailta tilatessa hintataso on uutenakin eri kaliiberissa kotimaisiin myyjiin verrattuna, mutta toki epävarmuustekijätkin korostuvat. Käytettynä saa myös kotimaista armeijakaupoista ihan kuranttia tavaraa, ainakin joskus. Jos taas rahasta ei ole kiinni, saa laatutavaraa niin kotimaasta kuin ison veden takaakin.

- Itse liivikin voi olla monen tekijän summa. Maailmalta löytyy jos jonkinlaiseen lähtöön tavaraa, joten pientä speksausta olisi syytä olla. Onko liivissä kiinteät taskut vai PALS-nauhakujaa Molle-taskuja varten? Onko kyseessä korsettiliivi vai tiedusteluhenkinen chest rig? Mitä koet tarvitsevasi liiviltä, onko jotain erityistä varustusta, joka olisi syytä huomioida liiviä ajatellen? Materiaali varmaan olisi nykyään niin muodikasta corduraa? Värimaailmakin vaihtelee, mutta inttiä ajatellen jonkinlainen oliivinvihreä tai läheltä liippaava varmaan olisi se mieluisin?


Kerro vaikka muutamalla ranskalaisella viivalla, minkälaista olet hakemassa, niin on helpompi antaakin sitä tietoa.
The only hope you have is to accept the fact that you're already dead and the sooner you'll accept that, the sooner you're able to function as a soldier's supposed to function. Without mercy, without compassion, without remorse. All war depends upon it.
Makela
Posts: 899
Joined: 29 Sep 2013, 11:37

Re: Ukokke tötsäriä niskaan!

Post by Makela »

-Hinta:100-200e

-Molle kiinnikkeilla, eli palssia.

-Käyttö pääasiallisesti MPKn järkkäämissä harjoituksissa, joissa useimmilla maakuntajoukkoihin kuuluvilla henkilöillä, omat vermeet melkeimpä jo on kaikilla.
Tiedän, siinä viestissä on kirjoitusvirheitä! Mitäs sitten!?
User avatar
Annddy
Posts: 382
Joined: 07 Feb 2014, 15:51

Re: Ukokke tötsäriä niskaan!

Post by Annddy »

Alkuun tulisi tämä mieleen "Majuri turvallisena" välineenä ehkäpä ja jos värityksen valitset ODnä. Kunnollisen liivin saat sitten jo 300 eurolla, kun Voodoo tacticalista en mee takuuseen vaikka sakuille jaetaankin.

http://www.varusteleka.fi/fi/product/vo ... rier/23963
Makela
Posts: 899
Joined: 29 Sep 2013, 11:37

Re: Ukokke tötsäriä niskaan!

Post by Makela »

Annddy wrote:Alkuun tulisi tämä mieleen "Majuri turvallisena" välineenä ehkäpä ja jos värityksen valitset ODnä. Kunnollisen liivin saat sitten jo 300 eurolla, kun Voodoo tacticalista en mee takuuseen vaikka sakuille jaetaankin.

http://www.varusteleka.fi/fi/product/vo ... rier/23963
Juu, väri vaatimus on OD, mutta ehdottamasi tuote on sirpa, ei tötsäri. ;)
Tiedän, siinä viestissä on kirjoitusvirheitä! Mitäs sitten!?
User avatar
Annddy
Posts: 382
Joined: 07 Feb 2014, 15:51

Re: Ukokke tötsäriä niskaan!

Post by Annddy »

Aaa, no mekun tullaa näissäkin asioissa jäljessä jossa yhdistäis molemmat plate carrieriksi.
User avatar
=FU= J0ntt1_F1N
Posts: 293
Joined: 27 Jul 2013, 18:43

Re: Ukokke tötsäriä niskaan!

Post by =FU= J0ntt1_F1N »

Tämä tetsarin metsästys sai itseni tajuamaan, kuinka oikeasti "vanhentunut" käsite normaali molleliivi nykyään on taktisten valmistajien valikoimissa. En väitä tietäväni paljon, mutta aika monta valmistajaa/kauppaa tuli kahlattua läpi. Jos jätämme Varustelekan ja Operatorin valikoimat pois, onnistuin löytämään ainoastaan tämän, joka sopii vaatimuksiesi sisään: BHI Strike Elite -vest

No, koska tuokaan ei nyt kauheasti poikkea muusta kastista niin sanompa pari sanaa vaihtoehdoista.

Vleka: Tasmanian Tiger: Varmaankin laadultaan parempi kuin Voodoo/MilTec vastaavat samassa firmassa. Henk. koht. en innostu tuosta keskellä olevasta vetoketjusta ja vain 2 rintaklipsistä. Muuten nyt ihan perushyvä laitoksen oloinen, vaikka vetoketjutaskut näyttävät vähän turhan ahtailta. Mene ja tiedä.


Operator: Combatkit Modular Vest: Linkkasin valmistajan sivuille, koska paremmat kuvat. Nythän tuota OD ei saa operaattorista, mutta tekevät sinne tilauksia, joten kysymällä saa. Selän remmeissä näyttävästi nykyään klipsut, joista en henk. koht tykkäisi repun alla. Onneksi tuollaiset voi modata pois/joitakuita ei haittaa. Keskeltä ehkä turhankin avoin (modaus ITW pikairroitettavilla klipsuilla Savonta liivin tyyliseki?) ja ruumiinrakenteen ei kannata olla pieni (kuten minulla) jotta varmasti saa tetsarin tarpeeksi istuvaksi. Säilytyslokeroiden koosta ja pääsemisestä annan plussaa, sillä itse voisin hyvin heittää tuonne jonkun ohuen muistiinpanovälineen/pipon/buffin ja yhden Hotpack ruokapussin. Selän 4 mollea riittävät juuri Sourcen Tactical juomarakolle. Combatkitin laatu on omasta mielestäni "ok", Combatkit Yote:n omistaneena. Valmistajan taskut taas olivat huonommin viimeisteltyjä (reunat purkautuu/ohut kangas), mutta kestäneet edelleen käyttöäni (Combatkit Yleistasku, Tuplalipastasku ja radiotasku).


Tactical Tailor Modular Adjustable Tactical Vestiä ei harmiksi saa OD:na. Siinä oli mielestäni monta hyvää yksityiskohtaa.

DropZone Modcan vest Operaattorista: Linkitin myös valmistajan sivuille, koska paremmat kuvat (varsinkin selästä). Ehkä harkitsemisen arvoinen vaihtoehto. Omat huomiot kiinnittyvät selän metallilenkkeihin (sama kuin combatkit liivissä). Yksi vaihtoehto.

US FLC 2 liivipohja Lekasta: Totean tässä myös liivin omistajana, että ei sovellu täysin pienille (alle 70kg/183cm), sillä vaikka vyön saakin tarpeeksi lyhyeksi, jää kainaloiden etupuoli koholle (mitäs oon pienirintainen). Ei myöskään helppo viritellä juomareppua mukaan (joko tulee ylimääräisiä remmejä tai joku purkkaratkaisu). Sallii kuitenkin battle beltin käyttämisen mukavasti.

Tuossa jotain mietintää.
User avatar
Castor
Posts: 1448
Joined: 01 Aug 2013, 13:51
Location: Hämeenlinna

Re: Ukolle tötsäriä niskaan!

Post by Castor »

kysymys 1: haetko siis suojaliiviä tetsarin alle?

kysymys 2: jos haet, niin 85 vai 05?
Makela
Posts: 899
Joined: 29 Sep 2013, 11:37

Re: Ukolle tötsäriä niskaan!

Post by Makela »

Castor wrote:kysymys 1: haetko siis suojaliiviä tetsarin alle?

kysymys 2: jos haet, niin 85 vai 05?
Taisteluliiviä, eli m05 vastaavaa.

Tällä hetkellä operaatio on väliaikaisesti jäissä, rahapulan (tuon uuden näyttiksen hankkiminen vie koko tst-liivi budjetin...) takia, mutta ehdotuksia ja keskustelua TULEE pitää yllä sillä välin!
Tiedän, siinä viestissä on kirjoitusvirheitä! Mitäs sitten!?
Post Reply