SHAPE & AFI | TVT | 15.03.2015 klo 20.30

User avatar
Aspirant
Posts: 1029
Joined: 28 Sep 2013, 10:20

Re: SHAPE & AFI | TVT | 15.03.2015 klo 20.30

Post by Aspirant »

Bummeri wrote:
Aspirant wrote: Ongelma tuossa pelaamisessa on se, että meillä on ollut perjaate ettei kumpikaan osapuoli ole pelannut tehtävää aikaisemmin.
Näin kumpikaan ei oikeastaan tiedä mikä toimii ja mikä ei.

Tiedän että olisi mahdollista saada laadukkaampia tehtäviä mikäli tästä säännöstä joustetaan... Tämä toimisi varmaan venäläisiä vastaan, koska he ovat muutenkin kiistellysti meitä parempi TvT:essä.
En ole koskaan kuullut kyseistä sääntöä.
Pahoittelen sekaannusta, käytin aluksi perjaate sanaa, olisi pitänyt käyttää myös perjaatetta tuolla lopussa missä lipsautin sääntö sanan.
User avatar
FT_
Posts: 126
Joined: 26 Aug 2013, 00:03

Re: SHAPE & AFI | TVT | 15.03.2015 klo 20.30

Post by FT_ »

Oli kyllä itsellä ainakin paras TvT-eventti tähän mennessä, vaikka itse pelien starttaaminen alkoikin vähän nihkeästi.

Oma AAR sopivasti väritettynä:

Olin molemmissa tehtävissä B3:sen eli Nallepan ryhmän RPG-miehenä ja homma suju kyllä varsin mallikkaasti. Nallepa johti ryhmää totuttuun tapaan hienosti ja JoJo (ilmeisesti Bummeri molemmissa tehtävissä) pyöritteli vihollisen aivan solmuun taktiikoillaan.

Ensimmäisessä tehtävässä päästiin avaamaan tuli aivan paraatipaikalta vihollisen häröpalloon "Kiistakukkulalla" ja jollain puolipullalla RPG:n fragi tipahti suoraan vihollisen keskelle ja kuus miestä tipahti välittömästi. Taistelijapari Raimo arvioi etäisyyden aivan nappiin joten eihän se ollu kun täräyttää annetuilla infoilla kohtia maalia. Sen jälkeen nähtiin TRP6:lla vihollisia nätisti skylineemässä ittesä, joten Nalle tilas sinne morkulaa niskaan johon kuoli sitten muutaman taistelijan lisäksi vihollisen takarinteessä ollu mortari (AAR:n perusteella vihu oli spotattu myös B1:n toimesta joten en tiedä kuka todellisuudessa tulen tilasi).. Loppu tehtävä oliki sitten aggressiivisella etenemisellä tapahtunutta Bluforin rippeitten metsästämistä..

Toisessa tehtävässä saavuttiin "Linnakkeelle" aika samoihin aikoihin vihollisen kanssa, päästiin iskemään yhden ryhmän selkään, Raimo pysäytti ilmeisesti kranuilla toisen ryhmän etenemisen ja meidän vihreän partion tulitus harhautti meidän ryhmän sivustaan iskemässä olleen kolmannen vihollisryhmän jollonka päästiin irtautumaan ja ryhmittymään uudestaan. Vihreän partion Palkille tarjoilin tämän jälkeen RPG:n fragia palkkioksi hyvästä harhautuksesta, koska luulin vetäytyväksi bluforiksi.. Pahoittelut tästä :D
Tämän jälkeen Bravo repi Bummerin manöövereillä loput hyökkäävästä osastosta palasiksi (En tiedä miten tarkkaa ohjausta ryhmyrit sai tässä vaiheessa JoJolta, mutta toi kuulostaa hienommalta).. 23? vihollista lyöty 14? miehen voimin ja omat tappiot vain 4? joista Palkki hajosi kappaleiksi oman RPG:ni toimesta. Kuulin huhua että Palkista jäi sinkkiarkkuun laitettavaksi vain palanut peukalo, koska haaskalinnut ehtivät kantaa loput jäänteistä kotipesäänsä. Rest in pieces Palkki.. Altiksen linnut kiittävät sinua! :cry:
Loppu tehtävä oli omalta osalta Zeuksen lailla salamoiden heittelyä Olymposvuorelta kuolevaisten niskaan.. Tosin salamoita vastasi RPG-7, Olymposvuori oli tässä tapauksessa joku vaatimaton kukkula, osumatarkkuus oli varmasti heikompi kun isolla jehulla ja vihollinen tarjoili takaisin vihaista KK tulta. Älkää nyt perkele jumalaanne ampuko!! :D

Balanssi oli vähän niin ja näin.. OpForin ryhmillä oli RPG:t joihin kuulaa aivan homona eikä Bluforilla mitään vastinetta.

Loppuun vielä B3:sen tulenavaus ensimmäisestä tehtävästä..
Image
TheTaltsi
Posts: 1533
Joined: 14 Nov 2013, 11:14

Re: SHAPE & AFI | TVT | 15.03.2015 klo 20.30

Post by TheTaltsi »

Mietteitä Shapen puolelta:

Pelityyli: Monimutkainen komentorakenne ja viestiperusteet, oli erikseen lyhyen komentotaajuus ja pitkän komentotaajuus? Kaikki ryhmät nimettiin uudestaan alpha bravo charlie jne ja komento oli Zulu, tämä ei itseä suuremmin sekoittanut. Pelityyli oli todella passiivinen ja hidas verrattuna AFIn tyyliin, ja joukot hajautettiin todella pahasti. Kun jokin osasto oli kontaktissa, siittä ei tullut komentotaajuuksille ilmoituksia, kuten ei myöskään omien liikkeistä.

Oma ryhmä: Molemmissa tehtävissä onnistuimme menemään kahden AFI ryhmän väliin ja meitä tultiin nopeasti selkään. Toisessa tehtävässä oma Alpha squad oli heti meidän vieressä mutta istui tosi passiivisesti ja "antoi" meidän kuolla ristituleen kahden vihollis ryhmän väliin. Eli suoraan sanottuna minun taktisten virheiden, komento ja viestiperusteiden erinlaisuuden takia jäi todella vaisuksi kokemukseksi SHAPEN puolella

Tässä nyt näin nopeasti ja suppeasti kirjoitettuna Shapen puolelta
Tuntematon wrote:Jälleen kerran jos joku pahoittaa tästä viestistä mielensä niin totean nöyrästi ja autuaasti että ei kiinnosta.
Tohtori Kuolema wrote:Joo on Taltsi IHAN kiva.
Lauri wrote:isä poisti afin pois
User avatar
Castor
Posts: 1448
Joined: 01 Aug 2013, 13:51
Location: Hämeenlinna

Re: SHAPE & AFI | TVT | 15.03.2015 klo 20.30

Post by Castor »

Ton RPGn lisäksi A1 käytti nuubituubi ammukset rajähtävällä nopeudella pois, johti suuriin vihollistappioihin...
Vihollinen ei vissiin käyttäny KERTAAKAAN m320stä meitä kohti?? ei tietenkään sama kuin RPG-7 OG-ammus mutta silti...
Epäilen että vihollinen olisi osannut käyttää RPG-7aa => oltais lätkitty joka tapauksessa turpaan jenkkienkin puolella.

Ens kerralle tutustutaan paremmin SHAPEN suosimaan aseistukseen ja koitetaan mukauttaa tehtävä sen mukaan?
Omasta mielestä tää tehtävä oli ns. perinteinen AFI TVT kun taas SHAPE on varmaan parempi COIN-operaatioissa? tai mahdollisesti erikoisjoukko seikkailuissa.

PS: Pirun hauskaa oli!

PPS: Katoin noita SHAPE yhteisöjen foorumeita läpi, heillä ei ollut debrief tai AAR lankoja eventtiin liittyen..
User avatar
Aspirant
Posts: 1029
Joined: 28 Sep 2013, 10:20

Re: SHAPE & AFI | TVT | 15.03.2015 klo 20.30

Post by Aspirant »

Joo kannattaa tulevaisuudessa näissä JV mätöissä huomoida, että venäläinen RPG7 tuo suurta etua... varsinkin jos USA:lla on vain rautatähtäimet käytössä.
Makela
Posts: 899
Joined: 29 Sep 2013, 11:37

Re: SHAPE & AFI | TVT | 15.03.2015 klo 20.30

Post by Makela »

Vaikka olenkin syvällä sisimmissäni COOP-mies, oli eilen ihan hemmetin kivaa! KÄRKI+PSKA peliporukoilla toteutettu toiminta oli aivan mahtavaa. Kurinalaista, organisoitua ja sulavaa - juurikin sitä, mistä kärjessä on ideana.

Mitä itse taisteluihin tulee, oli ensimmäinen taistelu todellista pullamunkkia ja mongodeeriä A1 osalta. Jouduttiin Afilaisen täydennysryhmän kylkeen, ja lopulta selkään, ampumaksi kun olimme siirtymässä iskuun FOBille. Onneksi vastapuolella ei ollut hajuakaan etäisyyksistä, kun luodit vaan kolisi etumaastoon. Oli hieman ahdistavaa yrittää FOBiin sisään, kun sisään mennossa ollut partio ottaa välittömästi tappion ja joutui ristituleen, ennen kun sisälle edes ehtivät: otin ukot irti.

Tässä vaiheessa meillä oli ryhmän lämäri bRUTUS maissa, vakavsti verenhukasta kärsivänä, kykenemättömänä antamaan itselleen verta (?!). Tilanne vain parani, kun FOBin sisältä alkui kuulumaan huutoja "we need MORTARS over here!!", joten ei siinä auttanut kun ottaa brutus kantoon ja ottaa lisää irti, ettei vih. epäsuora meitä tappaisi. AAR tosin kertoo, että tässä vaiheessa FOBin sisällä oli n.1-2 taistelijaa, mutta tätä ei voinut tietää.

Vasta kun A2 ja B1 saivat ristituliasemat FOBille, tuli ruosteelta käsky, että A2 olisi mennyt sisään, mutta jostain syystä jotkut heitinmiehet tukkivat joukkuetaajuuden päällepuhutuilla hölinoillä.

KOULUTUSTIIMI SIDENOTE:Jos olet johtoroolissa, tahi muuten pitkän radioverkon yhteyden omaava taistelija, vältä muiden radioliikenteiden päällepuhumista. Buutkämpissä uusille on "TFR&radiot" osuuden lopussa usein mainittu, että odottakaa radioliikenteen loppumista oman viestinne kanssa. Poikkeuksena kuitenkin hätäsanomat. Yleinen käytäntö on, ettei radiosanomia ole totuttu lopettamaan omalla radiotunnuksellaan tai millään muullakaan tavalla, mutta eilisen jälkeen tuli sellainen olo, että tarvetta olisi. SIDENOTE END

Aiheeseen palatakseni... Kun A2:n kanssa yritin siinä sitten sopia, että vedettäisiin tupla vyöry, 2r lännen puolelta ja 1r idästä, ei hommasta tullut yhtään hevon helvettiä! Porukka puhui jatkuvasti päälle, 2r ei kuitannut yhtään mitään, eikä siinä herkät hermoni kestäneet vaan A1 otti omatoimisesti FOBin.

Toinen tehtävä oli sitten 800m päähän sohimistä, kun vihollinen lähti "siirtelemään rajoja" ja koukkasi pelialueen ulkopuolelta etelästä.... sille reissulle jäivätkin melkein kaikki, paitsi 2 jotka sitten tulivat A2sta takalistoon: pahoittelut siitä.


SUMMASUMMAARUM: Mukavaa oli.
Tiedän, siinä viestissä on kirjoitusvirheitä! Mitäs sitten!?
Post Reply