Viesti koko AFI Yhteisölle: PR & Rekrytointi

Post Reply
User avatar
Paavo
Posts: 1005
Joined: 26 Jul 2013, 18:17

Viesti koko AFI Yhteisölle: PR & Rekrytointi

Post by Paavo »

PR & Rekrytointi

ARMA Finland yhteisö on jatkanut tasaisesti kasvuaan vuodesta 2013 alkaen. Suuret pelitapahtumat ovat muuttuneet pelaajamääriltään entistä suuremmiksi, ja meidän viikkopelien pelaajamäärät ovat myös olleet jatkuvasti pienessä nousussa. Tämä on ollut yhteisön pelaajien ja eri peliporukoiden ahkeran työn ansiota, ja tahdonkin kiittää teitä kaikkia siitä että olette mahdollistaneet näinkin hienon yhteisön rakentumisen tähän asti!

Yhteisön toiminnan jatkumisen kannalta uusien pelaajien saaminen yhteisön pelitapahtumiin on kuitenkin edelleen äärimmäisen tärkeää. Uusien pelaajien saaminen yhteisöön ei ole itsestään selvyys: Tavallisella mainonnalla eri keskustelupalstoilla ja hehkutusvideoilla voidaan saada vain tietyn verran sanaa leviämään yhteisön toiminnasta. Toisin sanoen pelkästään kehitystiimien PR työ ei ole yhteisön tulevaisuuden kannalta riittävää. Jotta PR ja rekrytointityö olisi mahdollisimman tehokasta, siihen tarvitaan jokaiselta yhteisön pelaajalta hieman panostusta!

Esittelen alla ne kaikki toimenpiteet, mitä jokainen yhteisön jäsen voi omalta osaltaan tehdä PR & Rekrytoinnin eteen:

1. Puskaradio

- Kerro kaikille kavereillesi ja tuttavillesi AFI:n toiminnasta! Näytä heille videoita meidän peleistä ja kerro heille joistakin hyvistä pelikokemuksista.
- Mainosta sekä tosielämän ystäville, että internetistä löytyville puolitutuille. Käy läpi esim. Steamistä löytyvät kaverit.
- Muista että Operatiivisella kehitystiimillä (ent. PR-tiimi) ei ole samoja yhteyksiä kun sinulla.
- Suurin osa yhteisön pelaajista ovat tulleet puskaradion ansiosta mukaan peleihin! Puskaradio on edelleen kaikista toimivin tapa saada lisää pelaajia mukaan toimintaan, eli hyödyntäkää sitä!

2. Videot

- Kuvatkaa, uploadatkaa ja levittäkää videoita pelitapahtumista mahdollisimman paljon!
- Mitä enemmän videomateriaalia on saatavilla, sen aktiivisemmalta yhteisö näyttää ulkopuolisen silmissä. Postatkaa pelivideot sekä steam grouppiin, että A2 tai A3 keskustelualueille!
- Hyvä video toimii usein parempana mainoksena kun mikään mainospuhe tai poseerauskuva.

3. AFI tagien käyttö

- Käyttäkää ARMA Finland tageja. Mitä useammalla pelaajalla on tagit, sen enemmän huomiota yhteisö voi saada. Suurilukuisina me näytämme vahvemmalta!
- Jos haluatte panostaa yhteisöön vielä enemmän, käyttäkää AFI tageja myös muissa peleissä.
- Linkki tagien lisäämiseen: http://armafinland.fi/forum/viewtopic.php?f=16&t=130

4. Aktiivinen osallistuminen pelitapahtumiin ja kunnon asenne

- Osallistu eri pelitapahtumiin aktiivisesti.
- Pelaajamäärät eivät tule kasvamaan itsestään, varsinkaan silloin jos et itse vaivaudu tulemaan pienemmillä pelaajamäärillä paikalle.
- Mikäli jokin pelitapahtuma tai pelityyli (esim. TvT) ei miellytä, poistu tapahtumasta vähin äänin. Angstaaminen ja negatiivinen asenne yleisesti ottaen ei edes auta ketään. Mielipiteitä saa ja pitääkin olla, ja palautetta pitää myös antaa, mutta kaikelle on oikea aikansa ja paikkansa.
- Pyri olemaan avoin, ystävällinen ja kannustava muita pelaajia kohtaan. Uusien pelaajien ensivaikutelma yhteisöstä muodostaa siitä, miten yhteisön pelaajat ottavat heidän vastaan!
- Hoitakaa erimielisyydet ja riidat fiksusti. Älkää turhaan menkö henkilökohtaisuuksiin ja olkaa aina kunnioittavia toisianne kohtaan, vaikka olisittekin asioista eri mieltä. Kukaan tässä yhteisössä ei kaipaa turhaa draamaa.
- Muistakaa myös hauskanpito! AFI ei ole kenellekkään työ, eikä sitä pidä ottaa liian vakavasti. Arvostakaa kuitenkin sitä työtä, mitä ihmiset tekevät yhteisön eteen omalla vapaa-ajallaan, vaikka hommat ei aina menekään niinkun ne on suunniteltu!
Post Reply