DTAS Viikkopeleissä

User avatar
Samout
Posts: 36
Joined: 29 Aug 2014, 20:38

Re: DTAS Viikkopeleissä

Post by Samout »

A2:ssa yleensä tvt olikin paskaa. Ohjaus vain on niin huono. Onneksi on A3, jonka tvt on täysin nautittavaa. Enää vain taktista asennetta ja rauhallisuutta mukaan.
User avatar
JP-9000
Posts: 464
Joined: 08 Aug 2013, 10:51

Re: DTAS Viikkopeleissä

Post by JP-9000 »

ilee wrote:Harmillisen monelle TvT on synonyymi paskalle ja perusteluna koska olen pelannut yhden TvT:n joka oli paskaa tästä syystä kaikki TvT on paskaa.

Hauskaa myös miten uudet TvT tehtävät on myös lähes aina pelaamatta paskaa.
No siinä nyt vaan keskimäärin on aika iso todennäköisyys, että TVT on paskaa. Ollakseen oikeasti mielenkiintoista siihen tarvitaan isoja pelaajamääriä ja sillonkin on vielä täysin mahdollista ryssiä homma paskoilla objektiiveilla. Pienillä porukoilla taas paskuus on lähes taattua koska pieni pelaajamäärä tarkoittaa sitä, että yksikön toimintakyky tyrehtyy välittömästi ensimmäisiin tappioihin ja kaikenlainen suunnitelmallisuus katoaa touhusta täysin. Jengi alkaa sooloamaan omiaan ja melkein aina homma degeneroituu siihen, että kykitään jossain puskissa/nurkissa venaamassa, että joku tulee tapettavaksi. Tältä kannalta tarkasteltuna on toki ihan hyvä jos tehtävä on mahdollisimman lyhyt, ettei sitä kämppimispaskaa tarvitse kovin kauaa katsella.

Asiaa ei myöskään yhtään edistä se, että suunnilleen 97% TVT:eistä on tavoitteena joko suoraan tai välillisesti tuhota vihollinen, mikä on 100% laatutakuu paskasta tehtävästä koska se nimenomaan kannustaa tuohon, että etsitään mukava paikka kämpättäväksi ja sitten makoillaan siinä maksimaalista tuhoa aiheuttaen. On noita pari tavoitteiltaan mielenkiintoisempaa TVT:tä ollut, mutta suurin osa on ollut noita hyökkää-puolusta-kämpi-ja-leiki-vammaisuuksia. DTAS näennäisesti tarjoaa ratkaisua noihin ongelmiin lyhytkestoisuudellaan ja suht selkeillä objektiiveillaan, mutta kuten Mäkelä tuossa totesikin niin siitä taas puuttuu aika täysin se suunnitelmallisuus ja taktisuus jota ainakin itse ARMAsta haen.

Kuten on moneen kertaan tullut todettua, jos haluan pelata jokseenkin järkevästi strukturoitua, nopeatempoista ja tavoitteellista joukkueräiskintää muita ihmisiä vastaan, siihen löytyy ihan oikeasti parempiakin pelejä. Varmaan jokaikinen Battlefieldeissä pelaamani kierros Rushia on ollut suunnilleen tuhat kertaa tyydyttävämpää pelattavaa kuin yksikään pikku-TVT ARMAssa ikinä. Ymmärrän kyllä sinänsä, että monet tykkää TVT:ssä siitä, että ihmispelaaja tarjoaa mielenkiintoisemman vastuksen kuin AI, mutta ainakin omassa vaakakupissa se painaa aika paljon vähemmän kuin kaikki se muu TVT:n mukana tuleva paska vaa'an toisella puolen. Muutenkin näkisin, että Zeus on aika tyydyttävä ratkaisu AI:n kaavamaisuuteen ja ennalta-arvattavuuteen. Hyvä Zeus kun osaa pitää pelaajat vähän varpaillaan ja paljon valppaampana kuin pelkkää perus-AI:ta vastaan ja pystyy muutenkin vähän katselemaan sen AI:n perään.
Makela
Posts: 899
Joined: 29 Sep 2013, 11:37

Re: DTAS Viikkopeleissä

Post by Makela »

JP on kyllä asian ytimessä ja olen 100% samaa mieltä. Se, ettei uusia TvTitä pelata juurikaan ja ylipäätänsä "TvT=shit" -oletus perustuu juurikin siihen, ettei niissä yleensä tavoitteet ole kovinkaan mielekkäitä, vaan enemmänkin deathmach meininkiä. Koska ArmAssa tehtävät keskimäärin kestävät n. 1.5h, ei ole kovinkaan kovaa hinkua tuhlata valitettavan rajallista aikaa illasta tod.näk. tylsään tehtävään, vaan mielummin iskee vaan cööppiä tulille.
Tiedän, siinä viestissä on kirjoitusvirheitä! Mitäs sitten!?
User avatar
Annddy
Posts: 382
Joined: 07 Feb 2014, 15:51

Re: DTAS Viikkopeleissä

Post by Annddy »

Parasta TVTetä tähän asti missään Armassa on yksinkertaisesti ollut tämä TacBF, ehkä jos jotain sector control / Conquest tapasia tehtäviä olisi enemmän niin mikäs siinä, pelaajamäärät täytyisi vaan olla isoja.
User avatar
Aspirant
Posts: 1029
Joined: 28 Sep 2013, 10:20

Re: DTAS Viikkopeleissä

Post by Aspirant »

Itse olen kyllä TvT:een puolesta puhuja, iso tai pieni TvT, kaikki käy.
Botti ei vain ei voita sitä fiilistä kun on vastassa oikeita ihmisä.

Itseäni ei paljoa lämitä tuo Zeus, koska paras asia tuossa TvT:ssä on nimenomaan fog of war ja katsoa kumpi selvinnee siitä paremmin. Battlefiend yms. ADHD räiskinnät eivät tuo sitä fog of war tunnetta mitä arma antaa.

Katoin juuri hyvin leikatun TvT videon: https://www.youtube.com/watch?v=3VkWOGJVTWM
Ilmeiesti kyseessä aika pienen porukan mittelö, mutta kyllä niistä saa mielenkiintoset kun tekee vain tarpeeksi kompaktin tehtävän. Lisäksi oli aika mielenkiintoinen tuo valtatien puolustamis skenario.
User avatar
Tonto-
Posts: 1051
Joined: 31 Aug 2013, 19:17

Re: DTAS Viikkopeleissä

Post by Tonto- »

Keskustelun voisi uudelleennimetä "TVT vs Coop". :D

Minusta näillä molemmilla pelimuodoilla on täysin omat vahvuutensa ja kumpikaan ei poissulje toista. Moni juttu jota näkee TVT:ssä loistaa poissaolollaan coopeissa ja tosin päin. Loput on sitten pelaajan asennoitumisesta kiinni.

En usko, että kukaan pelaa afissa pelkästään siksi että häntä miellytettäisiin vaan porukka tulee peleihin ihan muista syistä. Luvut hatusta heitettynä, AFI:n "rajallinen" viikottainen peliaika lienee 8-10h välillä ja tvt:stä tykkääjät saavat pienien pelaajamäärien takia pelata tvt:tä yhden pelin kymmenestä. Nyt kun taivaalle on syntynyt tähti nimeltään DTAS, AFIssakin olisi mahdollista uhrata yksi mitätön tunti koko viikon pelimäärästä tvt:hen jopa -30 pelaajalla, ihan vain miellyttääksemme mahdollisimman suurta osaa pelaajista, niin olisi se älytöntä jos tähän ei tartuttaisi perusteena adhd-paskaa-deathmach. :roll:

TVT on ihan yhtä paskaa kuin alimitoitettu cooppi, jos se pelataan ja johdetaan äkkiä takaisin coopin pariin -asenteella.
"JEEJEE kiviäkin tyhmempiä botteja ja yksi kuolinanimaatio x 30 illassa jee"

Asennoituminen, herrat. Asennoituminen.
Ja ennemmin lyödä lyötyy kuin joutuu sen kenkiin - lajin luonto vai ajan henki?
User avatar
ilee
Posts: 268
Joined: 31 Aug 2013, 19:20

Re: DTAS Viikkopeleissä

Post by ilee »

No joo ihan turha yrittää kommentoida mitään koska jos on asenteella "TvT = paskaa" ei se siitä mihinkään muutu. Ehkä pitää vaan alkaa pelaan "No tää on vaan cooppi pelataan nyt äkkiä pois alta" asenteella tästä eteenpäin.

Takasi otsikon aiheeseen: DTAS ei nyt tosiaan oo mikään kirkas tähti vaan kokonaisuutena aika kuraa. Kuten oon jo aikasemmin sanonut siinä on JOITAN hyviä elementtejä sekä myös läjä niitä huonoja. Soveltuu max 20 pelaajalle semmoseen ryhmä vs ryhmä taisteluun jossa voi ottaa vähän tuntumaa miten toimia ryhmänä kun törmää viholliseen/vihollisen ryhmään eri tilanteissa. "Jokainen sooloaa yksin" taktiikka voi toimia mutta ei ole sitä mitä henkilökohtaisesti itse haen peliltä. Siihen on muitakin pelejä.
Image Image
User avatar
madreizka
Posts: 1213
Joined: 28 Jun 2014, 21:19

Re: DTAS Viikkopeleissä

Post by madreizka »

Annddy wrote:Parasta TVTetä tähän asti missään Armassa on yksinkertaisesti ollut tämä TacBF, ehkä jos jotain sector control / Conquest tapasia tehtäviä olisi enemmän niin mikäs siinä, pelaajamäärät täytyisi vaan olla isoja.
TacBF on ollut yllättävän viihdyttävää joo.
Harmi vaan että tekijät mallinsivat alkuperäisestä PR:stä myös tuon randomin pelin kaatuilun.
Friend, were you a hero in the war?' I said 'No...but I served in a company of heroes'."
- Arma Finland
Post Reply