Brothers on opposing sides. 6.6.2020 klo 1900

Post Reply
User avatar
Tuntematon
Posts: 2291
Joined: 19 May 2015, 15:29
Location: Valkeakoski
Contact:

Brothers on opposing sides. 6.6.2020 klo 1900

Post by Tuntematon »

Image


Lähi-idän sisällissota teemainen, kahden tehtävän respaton eventti


Taustatarina & briiffi

AIKA/PAIKKA:
La 6.6 Klo 1900
AFI TS
Eventti Servu

Osallistuminen:
1. Ilmoittaudu awatsiin
2. Valitse roolit mitkä kinnostaa
3. Lataa WIP-repo
4. Testaa repo serverillä
Last edited by Tuntematon on 03 May 2020, 21:23, edited 8 times in total.
Reason: roolia roolia
User avatar
S.M.F.
Posts: 109
Joined: 15 Nov 2014, 14:50
Location: Oulu, Finland
Contact:

Re: Brothers on opposing sides. 6.6.2020 klo 1900

Post by S.M.F. »

Joudun perumaan osallistumisen.
Pitäkää hauskaa
sotakalusto:
ASUS Prime Z270-A
i7-7700k@4,9GHz, Kraken X62
32Gb DD4-3200Mhz
1080Ti OC
Samsung Odyssey G9
Beyerdynamic DT 1990 Pro, Blue Yeti, Logitech G Pro, Roccat RYOS MK Pro
User avatar
Blahh
Posts: 556
Joined: 17 May 2015, 14:12

Re: Brothers on opposing sides. 6.6.2020 klo 1900

Post by Blahh »

Mission 1, Bravo 10

Joukkueen suunnitelma: https://docs.google.com/presentation/d/ ... slide=id.p

Bravon taistelu rakentui kahden KPVT sekä yhden PKT Vodnikin ympärille. Näissä oli yhteensä kolme ryhmää jolla oli toisiinsa nähden erilainen PST/HE aseistus.

Komppanian taisteluajatus oli karkeasti kahden joukkueen rinnakkainen hyökkäys, jossa kumpikin valmistautui tukemaan toista. Pitkien etäisyyksien johdosta varsinaista toisen joukkueen tukemista oli hankala suorittaa ilman joukkojen siirtelyä.
Tämä kuitenkaan ei muodostunut tehtävän aikana ongelmaksi.

Bravo siirtyi korkean mäen taakse safestartin jälkeen lähtöasemiin. Tältä tasalta suoritettiin joukkueen johdon taistelutilan arviointi ja peliliikkeitä lähdettiin tekemään sen mukaan.
B10 ja B15 yllätykseksi vihollisesta ei saatu havaintoja, vaan edessä oleva vaiheen 2 mäki näytti tyhjältä. Jatkoimme hetken arpomisen jälkeen taistelusuunnitelman mukaan. B3 yksin eteen ja muut valmistautuvat tukemaan.
Maaston tiedustelussa mäki todettiin vihollisen kannalta huonoksi, mutta siitä pohjoiseen jatkuva alamäki sen sijaan erittäin vaaralliseksi. Vihollinen nähtävästi halusi houkutella meidät eteenpäin.

B3 saapuessa mäelle se puski pohjoiseen ja törmäsi lähietäisyydellä viholliseen. Käskin toisen ryhmän tukemaan ja samalla pyrittii vaikuttamaan kauaksi lännessä oleviin marsuihin, jotka häiritsivät Alphan etenemistä.

Kielsin ryhmiä puskemasta alamäkeen ja B1 puskettiin itäsivustalle. Tässä oli pieniä informaatiokatkoksia ja mielestäni kyseinen siirtyminen kesti lopulta liian kauan. Meillä oli tilanteeseen valmiiksi mietitty taistelusuunnitelma, mutta johdossa hiukan jähmäiltiin sen suorittamisessa, koska havaintoja ei juuri ollut.
Kun B3 jäi mäelle tukemaan puskettiin irtautuvan viholliseen perään metsämaastossa B1 ja B2 toimesta. Vihollisesta oli satunnaisia havaintoja ja M113 kävi aktiivisesti häiritsemässä.
Pääsimme vaiheeseen 3 ja hienosti B2n Vodnik sai vaikutettua perääntyvään M113 + ryhmä. Tästä lopulta noin 50-60% käsittääkseni tuhoutui. Samoihin aikoihin kyseisen Vodnikin moottori disabloitiin, jolloin he kykenivät enää tukemaan staattisesti.

Tässä kohtaa tilannekuva oli seuraava: Meidän osalta ainakin yksi M113 tuhottu ja arviolta noin ryhmän verta jalkaväkeä. Oma tilanne: 0 tappiota, yksi vodnik disabloitu.
Tulittelimme kohteelle ja joukon kokeneet taistelijat haistoivat veren. Tässä ampumalla ei vihollista voiteta, on puskettava päälle. Tästä oltiin yhtä mieltä, myös B15 joka laskeutui hummerista hylsyjen kasautuessa ympärille.

Joukkueen kaksi ryhmää käskettiin joen uomaan ja siirtymään kohteen itälaidalle. Tämä onnistui ja samalla tuli tietoa että pari vihollistakin niitattu, hienoa. Siirsin kolmosen ja johdon eteenpäin samalla kun B1 ja B2 aloittivat hyökkäyksen.
Sitten alkoi alamäki, kun B1 ja B2 aloittivat hyökkäyksen, se paljastui liian aikaisin ja joukot jäivät kitkerään taisteluun aitojen ulkopuolelle. Tämä tilannekuva alkoi minulle valaistua vasta kun itse pääsin tavoitteen kulmalle.
Kuitenkin loppuun asti luulin joukkueeni tuhoutuneen onnekkaiden kranaattien ja yksilösuoritusten johdosta, mutta vasta paratiisissa 72 miestä kertoi minulle, että vihollinen puolusti kohdetta kolmella ryhmällä.

Kiitän joukkuetta hyvästä suorituksesta, joka ei vaan tällä kertaa tuottanut haluttua tulosta. Mielestäni tilannekuvan puitteissa toimittiin oikein ja koitettiin röyhkeästi käyttää tilanne hyväksi.

B15 kaatui pelastaessaan haavoittuneita epäonnistuneen murtokohdan alueella.
B10 kaatui kuin rakki ammuttuna selkään yrittäessään ottaa yhteyttä ryhmiin.
Last edited by Blahh on 07 Jun 2020, 11:11, edited 1 time in total.
Reason: asd
User avatar
=FU= J0ntt1_F1N
Posts: 293
Joined: 27 Jul 2013, 18:43

Re: Brothers on opposing sides. 6.6.2020 klo 1900

Post by =FU= J0ntt1_F1N »

Mission 1 Blufor K10 "TVOMAT" from the mission and my plan: https://docs.google.com/document/d/1s-y ... JYVOA/edit

Debrief:
- Taking out M113s worked fine and I had a pretty good situational picture about them.
- Wrong situational picture about enemy infranty casualities. Bravo had intel about one enemy squad inside a military compound. (It was not accurate info-> still I took the risk to advance straight forward with B and A straight behind).
- my own set time limit (1,5h) for the mission started to close (50min done) before A was on move from F area.
- A flanking from west was not then made. In the end it would have only made us advance from different sides of the military compound and still we would have lost the mission. Or maybe won, who knows.
- Fighting in CQB at the Military compound did not work. Use of RPGs/Demolition too low and troops did not try enough to find alternative routes inside with vehicle support. Too many got killed from firefights in the same places.
- After B got inside the Military compound, killed and A followed them, K role was done and it was mainly up to individual soldiers/leaders to win the battle.
- We should have been more aggressive with A, when enemies break contact with us in the C9 area. Could have taken out some enemy troops when they were retreating.
- Did not myself consider beforehand that there could be situation where most enemy infranty is alive and defends the military compound to last man and how I should react to it.
Bummeri
Posts: 3009
Joined: 09 Nov 2013, 14:35

Re: Brothers on opposing sides. 6.6.2020 klo 1900

Post by Bummeri »

Hukattua potentiaalia.

Image
Image
Image

+ Sitten se koko Alphan jumiminen
"Dataa on saatava." -DataNummi
"Toteutus on pilalla, pelkkää paskaa tilalla." -MyösNummi
Härö
Posts: 236
Joined: 01 Mar 2015, 18:57

Re: Brothers on opposing sides. 6.6.2020 klo 1900

Post by Härö »

Voisin kiteyttää omaa näkökulmaani ensimmäisestä tehtävästä sanomalla seuraavaa:

Kuvittelin että peli oli menetetty siinä vaiheessa kun vetäydyimme vaiheelle kaksi ja yksi ryhmistä otti turpaan rankasti KPVTltä. Suurin osa heistäkin taisi lopulta selvitä hengissä lääkintämiehien onnistuneen väliintulon vuoksi. Ulkomaalaistaistelijat olivat perustaneet lääkintäpisteen kompoundin sisäpihalle ja luotien voivotuksen ja vonkunan voimistuessa komensin tämän porukan siirtämään haavoittuneet sisälle parakkirakennukseen. Kaikki lievästi haavoittuneet käskin miehittämään rakennuksia, mutta erityisesti päärakennuksen ensimmäisen kerroksen. Käskyyn vastasi kolme vajaata ryhmää ja lähitaistelu alkoi. Taistelun aikana kuljeksin sisäpihalla ja etsin vihollisen lähestymisreittejä aukoista, löytäessäni näitä kävin hakemassa sisäpihalta muutamia vapaaehtoisia tilkkimään näitä aukkoja. Rähinä jatkui ja sen perkelöityessä löysin itseni päärakennuksen keittiön itäikkunasta josta sain itselleni muutaman päänahan.

Annoin itse lopullisen panokseni kavutessani päärakennuksen toiseen kerrokseen hakemaan tilannekuvaa.

Loput tiedättekin. Takistanin vallankumouksen ehdoton timantti Zargabad siintää vielä kaukana horisontissa ja suuren moskeijan yllä liehuu yhä kapinallisliikkeen valkoiset, mustat ja vihreät.
User avatar
ruoste
Posts: 583
Joined: 05 Jan 2015, 16:03

Re: Brothers on opposing sides. 6.6.2020 klo 1900

Post by ruoste »

Joo Bummeri, oltiin ihan paskoja.

Ensi kerralla muistetaan kyllä ammuskella kaikki singot roikkona maaleihin joissa on ehkä vihollisia.
"Kolme-neljä RJtä huutelee samaan aikaan jotain vitun 'broken arrowia' tukiverkkoon ihan Mel Gibsonina..." -Härö
Bummeri
Posts: 3009
Joined: 09 Nov 2013, 14:35

Re: Brothers on opposing sides. 6.6.2020 klo 1900

Post by Bummeri »

ruoste wrote:Joo Bummeri, oltiin ihan paskoja.

Ensi kerralla muistetaan kyllä ammuskella kaikki singot roikkona maaleihin joissa on ehkä vihollisia.
En tiedä miksi päätät olla sarkastinen? Ongelmahan oli selvästi systemaattinen eikä henkilökohtainen. Minulla ei lähtökohtaisesti kiinnosta mitä kenenkin yksittäisen ihmisen mielessä liikkuu millloinkin tai mitä yksittäinen henkilö päättää tehdä tai olla tekemättä. Enemmän minua kiinnostaa se mitä se yksittäisen taistelijan käytös kertoo siitä organisaation vallitsevasta tilanteesta ja valituista taktiikoista ja johtamisesta/tiedon välityksestä. Yleensä täältä löytyy aina ne syyt siihen miksi kukakin toimii miten toimii.

Yksittäiset henkilöt eivät välttämättä edes tiedä sitä oikeaa syytä miksi he toimivat. Annetut syyt saattaa omalle toiminnalle muodostua vasta jälkikäteen ja olla virheellisiä.
"Dataa on saatava." -DataNummi
"Toteutus on pilalla, pelkkää paskaa tilalla." -MyösNummi
Post Reply