Tiedote: Muutokset pelipäiviin 25.3 alkaen

User avatar
haaris
Posts: 43
Joined: 26 Mar 2018, 17:51

Tiedote: Muutokset pelipäiviin 25.3 alkaen

Postby haaris » 19 Mar 2019, 13:36

Yhteisöpalaverissa 18.3 päätettiin tehdä muutoksia pelipäiviin ja niiden sisältöihin. Muutokset tulevat voimaan 25.3, tämä viikko mennään vielä vanhaan malliin.

Tarkoitus on tiivistää toimintaa siten, että pelipäiviä on vähemmän, mutta voidaan tarjota laadukkaampia tehtäviä suuremmalle pelaajamäärälle. Maanantain ja perjantain coopitteluista luovutaan. Keskiviikko ns. virallisena päivänä jää toistaiseksi sivuun.


Lauantain viikkopelit:

Lauantain peleihin panostetaan laadullisesti: Tehtävät ajoissa valmiita, mahdollisuus ennakkoslotata pääosa rooleista ja johtajille mahdollisuus ennakkosuunnitteluun. Tehtävissä pyritään tiettyyn kokoon aiempien osallistujamäärien perusteella.
Tehtäviin varataan järkevä määrä reservislotteja pelivaraksi. Kuitenkin jos ennakkoon suunniteltu tehtävä tulee täyteen ja pari jää rannalle, se pelataan. (Kaatopykälä: Tehtävä voidaan vaihtaa, jollei mitään suunnitelmia ole ennakkoon tehty.)

Tavoitteena on myös jatkossa saada ruotsalainen Anrop-yhteisö viikkopeleihimme 1-2 kertaa kuukaudessa. Asia on nyt selvityksessä, toteutuminen lähitulevaisuudessa todennäköistä, ja odotettava pelaajamäärän lisäys sieltä 15-20 pelaajaa.


Keskiviikko:

Keskiviikon toimintaa aletaan kehittämään kun resurssit sallivat. Yhteisön jäsenet saa vapaasti käyttää päivää halutessaan tapahtumien järjestämiseen.


Tehtäväntekijät huomio!

Muutosten myötä tehtävien teon tärkeys ei poistu minnekään. Suurempia TVT/COTVT -tehtäviä tarvitaan määrällisesti vähemmän ja vastaavasti voidaan panostaa yksittäisten tehtävien laatuun enemmän. Reservislottien osalta tehtävätiimi opastaa tarvittaessa. Keskiviikon elvyttämistä varten voi ideoida omia tapahtumiaan / tehtäviään, esim coop-pohjalta.


TL;DR: Jatkossa lauantaisin pidetään viralliset viikkopelit suuremmalle pelaajamäärälle, keskiviikon toimintaa pyritään elvyttämään kunhan resurssit sallivat.
Last edited by haaris on 19 Mar 2019, 14:03, edited 1 time in total.
Reason: Keskiviikon osalta korjausta.
ImageImage
Bummeri
Posts: 3009
Joined: 09 Nov 2013, 14:35

Re: Tiedote: Muutokset pelipäiviin 25.3 alkaen

Postby Bummeri » 19 Mar 2019, 17:07

Haluaisin vielä huomauttaa eilisen keskustelun pointeista, jotka ehkä jäivät osalle epäselviksi:

1. Tehtävientekijät voivat jonkun verran muokata tehtävien kokoa jos saadaan edes hieman ajoissa tieto että arvio osallistujista on väärin. Tehtäväntekijä voi yleensä jonkun verran muuttaa mission pelaajamäärä muokkaamalla kokoonpanoja, assettien määriä ja tehtävä-alueen kokoa. Tämä vaatii tietenkin hieman aikaa ennen peliä. Huomattavien muutosten tekeminen voi kuitenkin joskus olla mahdotonta joukkojen johdettavuuden tai muun tekijän kärsiessä liikaa.

2. Pelitapahtuman kokoa arvioitaessa voidaan tarkastella aiempien pelikertojen toteutuneita määriä. Tähän sitten lisätään n. 10% kasvun varaa ja alustavasti peluutettavat missiot valitaan sen mukaan. Tämä itsessään luo hieman varaa satunnaisesti paikalle saapuville pelaajille.

3. Tähän asti ei ole ollut sellaista ongelmaa, että ilmoittautuneita olisi ollut enemmän entä paikalle saapuneita. Paikalle on aina saapunut hieman yli se odotetun. Jos siis olet ehkä epävarma osallistumisesta niin kannattaa ilmoittautua ja perua jos on tarve. Jos muutos johtaa siihen, että yhtäkkiä onkin paljon pelaajia jotka ilmoittautuvat, mutteivat saavukkaan paikalle niin tarkastellaan asiaa uudestaa.

4. Jos tehtävää ei ole kukaan ennakolta suunnitellut, niin sitten tehtävä voidaan vaihtaa isompaan sopivan tehtävän löytyessä.
Last edited by Bummeri on 19 Mar 2019, 17:07, edited 1 time in total.
Reason: 1
"Dataa on saatava." -DataNummi
"Toteutus on pilalla, pelkkää paskaa tilalla." -MyösNummi

Return to “Tiedotteet”Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests