Viikkopelitapahtuma La 9.2.2018 Klo 1900 - Ilmoittaudu!

Joonas [kLj]
Posts: 61
Joined: 01 Apr 2016, 18:38

Re: Viikkopelitapahtuma La 9.2.2018 Klo 1900 - Ilmoittaudu!

Postby Joonas [kLj] » 10 Feb 2019, 21:31

Meikäläisellä tuli tuo ongelma myöskin ekassa tehtävässä. Nyt en kuitenkaan pääse pariin viikkoon logeja katsomaan, joten en pysty niitä vertaamaan.

Kuuluvuus ongelma tuli minulle sen jälkeen kun kuolin BMP-1:n sisällä ampujana, ja respasin. Ongelma ei ilmeisesti oli puheen vastaanotossa, sillä respalla olijat kuulivat minun puheeni, mutta minä en kuullut heitä.
Bummeri
Posts: 2998
Joined: 09 Nov 2013, 14:35

Re: Viikkopelitapahtuma La 9.2.2018 Klo 1900 - Ilmoittaudu!

Postby Bummeri » 12 Feb 2019, 23:50

Toistaiseksi suosittelisin palaamista TFAR .307. Se devi tietää näistä ongelmista. Asiassa voi nyt olla useampi ongelma päällekkäin, mutta kattellaan.

Tehtävät oli odotetusti mielenkiintosia. Kiitos järjestämiseen osallistuneille. Ehkä Ruotsalainenkin pääsee ens kerralla pelaan. En kerennyt tekemään omaa pienempää missiota nyt valmiiksi. Vastaisuudessa jos on teemaan sopivat gear skriptit jakaa jo kauan ennalta, niin toivottavasti ne jaettaisiin tänne foorumeille. Helpottaa alottamista paljon kun ei tarvia nollasta lähteä liikkeelle.

Ennakkoslottaus oli aika tehokasta. Toiseen tehtävään löyty kaikkiin kriittisiin rooleihin ukot (RJ,JJ). Toisesta uupui puolustuksen johtaja, sekä pari RJtä. Tehtävien koko oli hyvin osuvasti arvioitu. Molemmat tais olla 1-2 vaille täydet.

Tulta ja liikettä - Walking on sunshine

Povasin tehtävästä lyhyttä ja intensiivistä ja sellainen siitä tuli. 30 minsaa pyöri vastustajat ympyrää toisiaan ampuen.

Image

Alussa tarkoitus oli edetä vihollisen tykö hänen alueelleen joukkueen parijonossa. Tällöin saataisiin heti kontaktissa kaksi ryhmää ampumaan vihollista ja sitä myöten tuliyliote. Takaa heitetään sitten lisää porukkaa jommallekummalle sivulle tilanteen mukaan. Ongelmaksi muodostui, että olin merkannut aloituspaikan hyökkäykselle todella näkyvään paikkaan. Se piti siirtää siitä idemmäs metsään pois näkyvistä. Tässä siirron aikana koheesio katosi kun 1 ja 2 ryhmä ei enää tiennyt missä toinen oli. Tämä hankaloitti ekaa kontaktia kun blu-on-blu vaara oli ilmeinen.

Image

Vihollinen saavutettiin ja se ajettiin taaemmas ja tuhottiin osittain. Taistelu olisi ollut paljon helpompi johtaa jos koheesio olisi ollut tallella. Lamauttavaa tulta on helppo ampua metsissä kun voi olla varma missä joukkueen muut osat ovat. Jouduin juokseen niin pitkälle eteen selvitteleen tilannetta, että sain kranusta ja menin tajuttomaksi.Sitä ennen sanoin takana olevan ryhmän uudelle johtajalle, että ryhmää eteneepäin, toinen partio tukee ja toinen etenee. Ryhmän aiempi johtaja oli kuollut vastikään. Ryhmä jatkoi hyvin tulittamista sekä etenemistä.
Yritin saada myös taaempia ryhmiä edessä olevien rinnalle, mutta ne valittelivat ahtaudesta ja jäivätkin perustellusti odottamaan parempaa tilaa.
Image

Vaihe kakkoselle saavuttuaan kaksi kärkiryhmää otti tukevat asemat. Tämän jälkeen heitin kaksi taaempaa ryhmää eteenpäin pohjoiseen. Pohjoiseen johtavan laakson itäiselä harjanteellta pystyi valvomaan koko läntistä aukeaa ja vihollisen irtautumisreittiä. Tarkoitus oli lamauttaa vihollista länteen vastarinteelle ja laaksoon ja samalla heittää ryhmiä kokoajan pohjoisemmaksi. Tässä vaiheessa oli todella paljon apua kun 15 juoksi ryhmiä läpi ja käski niitä tulittamaan vihollisen asemiin ääni ja valojuovahavaintojen perusteella. Ryhmät on yleensä muuten vähän nirsoja ampumaan. Myös lääkintämies hienosti sahasi kaikkia ryhmiä läpi ja paikkasi mitä kerkesi. Ryhmät hienosti paranteli omia asemia siinä harjanteella. Hakivat suojaa ja kohteita.


Image
Taltsin streamia. Katsokaa kuinka he ovat asettamassa KK asemaan siten, että se pystyisi estämään meidän etenemisen pohjoiseen. Suunnitelmasta luovutaan kun ryhmä antaa ilmoituksia haavoittumisesta ja vetäydytään aivan vähän pohjoiseen peitteisempään tuliasemaan.

Ylläolevasta materiaalista on havaittavissa kuinka pienestä voi olla eteneminen kiinni. Se vastustajan pieni epävarmuus mikä siihen tähtäykseen tulee kun pitää kattella vähän enemmän ympärille ja se vähän mennä välillä matalammalle on kriittistä kun asiat on pienestä kiinni. Taltsin videolla on myös hetki jolloin hänen ryhmä saa melkein rauhassa paahtaa meidän edetessä. Hetkeä aiemmin heitä lamautettiin tehokkaasti. Partionjohtajat. Hakekaa aina sitä vihollisen todennäköistä sijaintia ja suunnatkaa aseiden vaikutusta sinne, myös peitteen läpi ja varsinkin tukitehtävissä ollessa. Tarvittaessa äänen ja intuition perusteella suunnatkaa partionne tuli. Ja vihollisen omia kohti suuntautuvaan intensiiviseen tuleen täytyy vasta omalla, vielä intensiivisemmällä tulella. Älkää kuitenkaan tuhlatko ammuksia taivaaseen tai tyhjiin alueisiin vaan ammuttakaa tulta todennäköisiin alueisiin:

Image

Tulen, savujen, lääkinnän, toistuvan käskyttämisen ja osastojen oma-aloitteisuuden avulla saatiin hieman rakoa. Siitä ryhmät saatiin potkittua taistellen alueen laitaa eteenpäin. Kun vihollinen oli ohitettu, oli helppo kaartaa pohjoisesta kohtelle ja samalla pitää vihollisen ryhmät poissa kohteelta. Kun kohteet oli tuhottu, jatkettiin hyökkäystä kohti vihollisen viimeisiä tiedossa olevia asemia.
Image

Joukkueen saranana ollut 1 ryhmä joutui kovaan kohtaan. He olivat hankalimmassa kohdassa lähinnä vihollista kun joukkue kaarsi kohteelle. Harmillisesti he olivat vielä jääneet hieman suunniteltua etelämmäs joloin 2 ryhmä ei heitä kyennyt välittömästi tukemaan. He taistelivat ja viivyttivät vihollista kun muu joukkue sai kohteella tehtävän suoritettua.
Last edited by Bummeri on 13 Feb 2019, 00:26, edited 6 times in total.
Reason: 1
"Dataa on saatava." -DataNummi
"Toteutus on pilalla, pelkkää paskaa tilalla." -MyösNummi

Return to “Menneet tapahtumat”Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests