Ota yhteyttä koulutustiimiin!

TheTaltsi
Posts: 1533
Joined: 14 Nov 2013, 11:14

Re: Ota yhteyttä koulutustiimiin!

Post by TheTaltsi »

Pääpaina on aina ollut kevyissä heittimissä, raskaita heittimiä ei ole repossa ja tykkejä joskus huvikseen käytetty, mutta ei suoranaisesti koulutettu, ja niiden käyttö on täsmälleen samanlaista kuin heittimillä, ja turha opettaa taistelu tekniikkaa kun se olisi aina pysyvästä asemasta toimintaa, jos tykkejä edes peleissä käytettäisiin.

Koskaan ei ole heitinkomppaniaa pelattu minun tietääkseni ainakaan.

Lyhyt kanta ja suorasuuntaus menetelmät on käyty koulutuksissa.


Kevytheitinjoukkue= 3 heitintä, mun mielestä aivan turha laittaa niitä yksittäisiä heittimiä komppanian tai joukkueen tukemiseen, eri asia on weapons ryhmässä oleva yksittäinen 60mm heitin


3cb 60mm on ollut aivan käsittämättömän paska laitos niin kauan kuin se on ollut repossa, en vieläkään ymmärrä miten keharit ootte antanu sen mennä läpi tehtävissä... Damage model on vanilla 81mm, heittimen voi tupla ladata, savut räjähtävät (tämä on saatettu korjata) ja heittimen sisäinen kompassi menee rikki jos heitin ei ole täysin suorassa maastossa
Tuntematon wrote:Jälleen kerran jos joku pahoittaa tästä viestistä mielensä niin totean nöyrästi ja autuaasti että ei kiinnosta.
Tohtori Kuolema wrote:Joo on Taltsi IHAN kiva.
Lauri wrote:isä poisti afin pois
User avatar
Blahh
Posts: 556
Joined: 17 May 2015, 14:12

Re: Ota yhteyttä koulutustiimiin!

Post by Blahh »

Kannattaa ehkä siinä tapauksessa päivittää tietonsa.

"Pelataan heitinkomppaniaa" tarkoitan että peleissä heitin istuu yksin jossain takamaastossa. Tällöin OPPIMISESSA korostuu ampuma-arvojen laskenta.

Se että 3CB 60mm käyttää vanillan arvoja ei haittaa yhtään mitään niin kauan kuin @AFIssa on nerfattu 81 vaikutusta. Se on tällä hetkellä juurikin 60mm tasoa, ellei jopa huonompi.

Kompassihan ei mene sekaisin vaan putki on vinossa.. Näinhän se oikeasti menee. Jos 60mm kepposella ammutaan sub 800m niin on aika nopeasti korjattavissa..
IsaiahCortez
Posts: 340
Joined: 29 Jul 2013, 00:09
Location: Keskimmäinen sormi

Re: Ota yhteyttä koulutustiimiin!

Post by IsaiahCortez »

Epis on afissa se suurin saatana. Aina. Täällä on se sakki joka haluaa sitä lisää ja toinen sakki joka pitää koko assettia turhana tai epäreiluna. LYKA-menetelmän käyttäminen on oikeassa elämässä niin simppeliä, mutta yritäppä tuoda sitä armaan. Ei muuten onnistu kovin helposti ilman helvetin pitkää harjoittelua. Edelleenkin olen itse sitä mieltä, että joukkueessa on se TJ, jolla on riittävän tehokkaat välineet/osaaminen sen heittimen johtamiseen. Tai sitten ryhmiin se FO. Koska ihan oikeasti, jos se RJ yrittää johtaa samalla sitä epistä ja ryhmää niin ei tule kuin kuspäitä lapsia. Myöskin se tietty tukom runko pitäisi runnoa afilaisille päähän ettei tule mitään jäätävää ripulia sieltä radion päästä ennen kuin tiedetään minne ammutaan ja kuinka paljon. Parhaassa tapauksessa ammutaan omia, kun RJ adrenaliini pärinöissään juoksuttaa sen ryhmän vielä kesken olevan tukomin alle.

Toinen on se että jos heittimiä laitetaan tehävään niin niille pitää antaa riittävät välineet käyttää sitä vekotinta. Valitettavasti armaan ei ole mallinnettu millimetripaperia(vielä) jolla voisi oikeasti käyttää epistä/TJ:tä järkevästi ja tehokkaasti ilman Gepsiä tai lemiä. Joten jonkin asteen GPS/lem kombo on oltava niin TJ:llä kuin tuliaseman johtajallakin.

Toinen asia on se että TUKOM:ista tonttiin iskeytyviin kranaatteihin kestää. Joskus jopa yli 5:min riippuen tulimuodosta mitä pyydetään. Se ei ole kuin smaw, joka paukahtaa vihollisen asemaan miltei heti, maalin antamisen jälkeen.

Ja vielä kertaalleen. Se heittimien määrä. 1kpl=turha. Ihan oikeasti, turha turha turha. Pistäkää ennemmin SMAW tai RPG-7 sirpalelaakeilla. Tai giffe kranaatteja enemmän? 2kpl=Minimi. Koskaan. Missään. (Paitsi britit. Yäk.) Saa jo jotenkin vaikutusta aikaan jos menee vähän ohi. Epis perustuu määrään ei tarkkuuteen. 3kpl=Järkevin minimi. Kyllä kiitos. Pystyy vaikuttamaan edes jotenkin järkevästi viholliseen ja pystyy tekemään muutakin kuin ampumaan pisteeseen X. Syö miehiä, kyllä. Mutta on edes jossain määrin tehokas Jonssonin nerffien jälkeen.

Tässä taas nämä omat höpinäni aiheesta. Taas rasahti.
“If you don’t have enough artillery, quit.”
– General Richard Cavasos
"Kylmä, nälkä ja väsymys ovat siviilin harhaluuloja, sotilas tuntee puutetta ainoastaan ampumatarvikkeista."
TheTaltsi
Posts: 1533
Joined: 14 Nov 2013, 11:14

Re: Ota yhteyttä koulutustiimiin!

Post by TheTaltsi »

Se että saadaan johtajat käyttämään kevyttä heitintä mikä on sinun mielestä oikein, ei ole mun käsissä. Meillekkin intissä käytiin lykat ja pika asemat ym ym "oikeat" kevyen heittimen käytöt läpi, mutta 3/4 ampuharjotuksesta oli "komppaniassa" ampumista, ja molemmissä taisteluleireissä (loppusota oli toinen näistä) meidät heitettiin taka linjaan ja siellä pysyttiin.

Ja tosiaan se tulenjohtajien ja heittimien määrän vähäisyys pakottaa siihen että laskeminen=heittimellä pelaamista, kun pitää laskea alue maaleja, tulen siirtoja pisteestä x pisteeseen y.


Et ole tainnut oikeata heitintä nähdä jos se on sun mielestä niin että maasto vino=putki vino= ei voi ampua. Heitin tasataan aina jotta se on suorassa riippumatta siittä minkälainen mäki on maastona, tottakai sitä silti mahdollisimman tasainen kohta etsitään.

Johnson muuten on muuttamassa nerffejä acen ja arman päivitysten takia jotka myös nerffasivat, että pitää muutamag pelit niillä pelata ennenkuin niistä uskaltaa mitään sanoa.


Ja kuten kortez sano, 3 heitintä, minimi
Tuntematon wrote:Jälleen kerran jos joku pahoittaa tästä viestistä mielensä niin totean nöyrästi ja autuaasti että ei kiinnosta.
Tohtori Kuolema wrote:Joo on Taltsi IHAN kiva.
Lauri wrote:isä poisti afin pois
Sahtor
Posts: 138
Joined: 05 Aug 2015, 18:46
Location: Lahti

Re: Ota yhteyttä koulutustiimiin!

Post by Sahtor »

Mä tein kartan merkkauksesta wiki-sivun. Oikeuksia editoida etusivua riittää mutta kuvia en saa uploadata. Jos löydätte materiaalin sopivaksi niin wikiadmin vois pistää kuvat suoraan artikkeliin.

https://armafinland.fi/wiki/index.php/Kartan_merkkaaminen_(Brief)
User avatar
JoneKone
Posts: 2502
Joined: 30 Jun 2014, 14:34
Location: Helsinki

Re: Ota yhteyttä koulutustiimiin!

Post by JoneKone »

Sahtor wrote:Mä tein kartan merkkauksesta wiki-sivun. Oikeuksia editoida etusivua riittää mutta kuvia en saa uploadata. Jos löydätte materiaalin sopivaksi niin wikiadmin vois pistää kuvat suoraan artikkeliin.

https://armafinland.fi/wiki/index.php/Kartan_merkkaaminen_(Brief)
Näyttää hyvältä! Saisko siihen myös pienen opastuksen mistä noi värinvaihdot kaikki löytyvät sweetmarkersista ja miten esim. markkereita tallennetaan?

Sellainen myös, että yleensä on suotavaa komppanian hyökkäyksessä erottaa omin joukkueiden markkerit eri väreillä. Esim. Alpha sininen ja Bravo punainen ja vaikka Victorit keltaisella. Muuten on sellainen "sininen meri" markkereita josta sitten pitää yrittää etsiä sitä yhtä vaihemarkkeria.

Sahtor katsotko miltä osin tämä ristiriidassa JJ-wikiohjeen kanssa ja korjaat sinne tämän ohjeen soveltuvin osin?
"Vihollisen paras ase on oma krh" - Acidizer
User avatar
Tuntematon
Posts: 2291
Joined: 19 May 2015, 15:29
Location: Valkeakoski
Contact:

Re: Ota yhteyttä koulutustiimiin!

Post by Tuntematon »

Älkää käyttäkö Mustaa tai Valkoista merkkaamiseen. Musta menee helposti sekaisin jos merkkaa maaston korkeuksia kun korkeus pisteet on mustia. Valkoinen ei taas erotu jos ei ole varaa laittaa kartassa värejä päälle.
Sahtor
Posts: 138
Joined: 05 Aug 2015, 18:46
Location: Lahti

Re: Ota yhteyttä koulutustiimiin!

Post by Sahtor »

JoneKone tein tutoriaalin SWT:n käyttöön ja mainitsin joukkuiden jakamisen väreihin. JJ-koulutuksen editointi on vielä harkinnassa

Tuntematon musta väri kelpaa kyllä valkoiseen karttaan. Pistin varoituksen huonosta kontrastista.

Epäilen että wikin koko file-upload on rikkoutunut. Upload hakemiston chmod saattaa olla väärin tai wikissä on isompi ongelma.
Bummeri
Posts: 3009
Joined: 09 Nov 2013, 14:35

Re: Ota yhteyttä koulutustiimiin!

Post by Bummeri »

Laitoin sinne mallin, kuinka niitä kuvia saa laitettua sinne. En vain vielä kerennyt laittaa kirjallista ohjetta, mutta olitkin saanut niitä jo hyvin itse.
Tässä nyt muille jatkoa varten:

1.Uploadaa kuva tänne ja ota tarkkaan sen nimi ylös. Esimkerkiksi Sweetmarker1.png

2. Muokatessasi sivua WYSIWYG/graaffisessa editorissa valitse ylhäältä aseta ja media. Sitten kirjoita tieodoston tarkka nimi kokonaisuudessaan hakuun niin löydät sen. Esim pelkkä Sweetmarker1 ei löydä tiedostoa, mutta Sweetmarker1.png löytää.

Kannattaisin että sahtori hyödyntäisit wikiformaattia enemmän ja tekisit sweetmarkkerista oman sivun, ja sitten viittaat tuosta tekstistä sinne hyperlinkillä. Samoin voisit tehdä eri merkistöjen selitysivun jonka linkkaat tuohon. Tuohon jäisi sitten varsinainen eihe elikkä maaston nimeäminen brieffissä.

Hyvältä näyttää.
"Dataa on saatava." -DataNummi
"Toteutus on pilalla, pelkkää paskaa tilalla." -MyösNummi
User avatar
Konzig
Posts: 416
Joined: 08 Jan 2014, 07:57

Re: Ota yhteyttä koulutustiimiin!

Post by Konzig »

Ehdotan myös lisäystä merkkien koon muuttamisesta. Eli merkkiä laitettaessa SHIFT pohjassa hiiren rullaa pyörittämällä saa muutettua merkkien kokoa. Standardikoosta on olemassa vielä yksi pienempi koko, jota olisi kiva enemmän käyttetävän, koska normipallukoilla kartta täyttyy nopeasti varsinkin kauemmas zoomatessa.
Post Reply