Arma 3 Viikkopelit Keskiviikko 2.3.2016

faf
Posts: 196
Joined: 17 Mar 2015, 22:10

Re: Arma 3 Viikkopelit Keskiviikko 2.3.2016

Post by faf »

Itse pelasin ko. tehtävässä siviiliä. Ainakaan itse en ottanut mitään aseita missään vaiheessa käyttöön. Jossain vaiheessa joku opforin tyyppi kaupitteli siviilileille pommiliivejä ja taisi muutama siviili sellasien ottaakin. Itsekin meinasin lipastaa kaatuneelta bluforin pelaajalta pistoolin ja kranaatin, mutta lopulta päädyttiin siihen ettei ole siviileinä tarvetta asetta ottaa. Ihan hyvä päätös.

Tehtävän alun tunnin odottelu oli aika tylsä siviilien ja ilmeisesti myös opforin kannalta. Siinä sitten porukka alkoi tylsyyttään perseilemään ja larppaamaan sitä stereotyyppistä ÄO70-arabia allah akbareineen ja asylumeineen. Se oli ehkä häiritsevin osuus koko tehtävästä, muuten siviilinä oli ihan mukavaa pelailla.

Tosiaan olis ollut hauskempi jos siviileille olis ihan tehtävät olemassa. Niiden ei välttämättä tarvitse liittyä IDF:ään ja bluforiin mitenkään, esimerkiksi yhden siviilin tehtävänä voisi olla kärrätä vaikkapa banaanilasti lähikylään ja tuoda takaisin lasti jotain muuta. Ja kenties toteuttaa vielä joku toinen tehtävä. Tällä tavalla saataisiin myös siviileille tekemistä ja vähenisi se tylsyydestä johtuva perseily.
User avatar
ThreeThree
Posts: 11
Joined: 05 Feb 2016, 16:34
Location: Jyväskylä
Contact:

Re: Arma 3 Viikkopelit Keskiviikko 2.3.2016

Post by ThreeThree »

Yksi mielipide tästä paljon puhuttaneesta tokasta tehtävästä, satunnaiselta blufor/idf-taistelijalta. Kokemusta afin peleistä vain vähän, mutta sekä hyviä että huonoja kokemuksia on mahtunut näihin vähiin peleihin. Tämä oli nyt valitettavasti niitä huonoja.

Tehtävä oli omasta näkökulmasta tylsä. Sekoilua ja teknisiä ongelmia alussa, ja joku oli lähtenyt kentälle aluspaidassa ja kalsareissa (mikä immersio??). Älyttömän pitkä siirtymä autoilla, rakennusten tarkastamista ilman kontaktia, ryhmästä eksyminen pitkäksi ajaksi (kun en löytänyt rakennuksesta ulospääsyä tarpeeksi nopeasti...), ja sitten kun kontakti tuli, oltiin hyökkäämässä vailla suojaa johonkin mäelle, ja jostain kaukaa tuli osumaa -> spectatoriksi.

1/5, en pelaisi uudelleen.

En usko että muihinkaan tällaisiin ison porukan "roleplaying" tehtäviin tuun jatkossa lähtemään mukaan, ei tää oo sellasta mitä afin peleistä haen. Sanotaan näin että etenkin kun illan ekassa tehtävässä kävi huono munkki ja kuolin heti alussa kun tuli sinkoa kuorma-autoon, kyllä suorastaan harmitti että jäi spectatorina odottelemaan toista tehtävää.
Muualla interwebsissä tunnarina yleensä viljoviitanen, täällä pelinimellä.
User avatar
JoneKone
Posts: 2502
Joined: 30 Jun 2014, 14:34
Location: Helsinki

Re: Arma 3 Viikkopelit Keskiviikko 2.3.2016

Post by JoneKone »

ThreeThree wrote: En usko että muihinkaan tällaisiin ison porukan "roleplaying" tehtäviin tuun jatkossa lähtemään mukaan, ei tää oo sellasta mitä afin peleistä haen. Sanotaan näin että etenkin kun illan ekassa tehtävässä kävi huono munkki ja kuolin heti alussa kun tuli sinkoa kuorma-autoon, kyllä suorastaan harmitti että jäi spectatorina odottelemaan toista tehtävää.
Ymmärrän turhautumisesi. Aikuisella iällä ei oikein välillä jaksa sitä neppailun määrä mitä välillä näissä meidän viikkopeleissä on. On parempaakin tekemistä sillä vähäisellä vapaaajalla mitä suodaan. Sulla on nyt myös aika selkeästi käynyt aika huono tuuri tehtävien ja tilanteiden kanssa. Ite pystyn ajankäytön takia pelaamaan 1-2 tehtävää viikossa, ja se on osoittautunut hyväksi tapaa pitää järki päässä. Jaksaa panostaa siihen yhteen tehtävään kunnolla ja jos onkin huono niin ei harmita kun koko ilta meni hukkaan.

Mutta, kannattaa edelleen pysyä mukana. Ja etenkin panostaa eventteihin. Viime sunnuntain SSG eventti oli aivan loistava. :) Sitten vinkki vitonen, pikkuhiljaa kannattaa niitä muitakin rooleja ottaa ryhmistä. Otat menttorin mukaan ja menet itse johtamaan. Johtohommissa yleensä aina hauskempaa kunhan alkujärkytyksestä pääsee yli... jo TL:stä lähtien.

Sitten yleinen havainto. Mitä suuremmaksi AFI kasvaa niin sitä yksinkertaisemmat tehtävät pitää olla viikkopeleissä. Musta tuntuu, että itselleni ei ole myös tainnut yhtäkään hyvää RP tehtävää sattunut kohdalle. Yleensä siitä johtuen, että RP rooleissa pelaavat vetävät jossain vaiheessa homman aivan yli...
"Vihollisen paras ase on oma krh" - Acidizer
Post Reply