ARMA Finland Event Rules and Guidelines kommentoitavaksi

User avatar
Tuntematon
Posts: 2291
Joined: 19 May 2015, 15:29
Location: Valkeakoski
Contact:

Re: ARMA Finland Event Rules and Guidelines kommentoitavaksi

Post by Tuntematon »

Arska wrote: Täs se ero onkin, ite rummuttanu AMedicalia ACEn julkasusta lähtien. ACREn toivon pääsevän repoon, jos se tuo mukanaan realistisemmat radioaallot (tällä hetkellä kannatan omaan korvaan paremman äänenlaadun ja lisäfeatureiden takia).

Paskaa tossa immersioideassasi on:
- ei voi tapahtua virhettä merkatessa (huomioi kuinka paljon ihmiset kuulevat east-west väärin AFIn peleissä)
- kartan lukutaitoa ei tarvitse osata (gridit)
- tiedot tulee läpi pahassakin tilanteessa (kaiva sitä kynää esiin CQBssä)
- tiedot mahdollista saada läpi ilman tekniikkaa (mieti aika ennen tietotekniikkaa, ei radioita, ei radiolähetystä)

Viimeiseen kohtaan lisänä cheattaus, sillä miten valvot merkkien käyttöä siten, että voit bustata rikkeen tehneen henkilön?
No siis itse olen avoin sillekkin vaihtoehdolle että jokainen saa laittaa merkkejä ja ne sitten vain näkyy hänelle / lähiöstöllä oleville. Joten jos on pahassa tilanteessa niin jää sitten merkkaamatta.

Ja eiköhän tähänkin pysty vaikuttamaan teknisesti että kuka pystyy tekemään ja mitä. Jos on tehtävä ilman tekniikkaa niin silloin ei tietenkään merkata karttaan ja se koitetaan pyrkiä estämään myös teknisesti.

Oma ehdotukseni vain on se toinen ääripää tälle että kartat on jotain pyhiä esineitä jota pidetään eristetyn lasikuoren sisällä ettei vaan niihin tule mitään merkkejä. Molemmissa on hyvät ja huonot puolet ja varmaan löytyy joku hyvä kompromissi näiden väliltä.
User avatar
Aspirant
Posts: 1029
Joined: 28 Sep 2013, 10:20

Re: ARMA Finland Event Rules and Guidelines kommentoitavaksi

Post by Aspirant »

Olemme siinä hyvässä tilanteessa että meillä on ensimmäistä kertaa nyt oikeasti mahdollisuus sopia yhteisistä eventti säännöistä / parametreistä eventtejä varten.

Bili on tehnyt ison työn kun on muokannut säännöt oikeasti esitettävään muotoon. Eikä pidä unohtaa kaikkia jotka omalla panoksellaan ovat täydentääneen säännöstö omilla kommenteilla!

Minusta on hyvä että asiasta käydään keskustelua, mutta mitään jyrkkiä linjauksia ei kannata tehdä.

Eventit tulee sopia ja järjestää yhdessä toisen osapuolen kanssa ja yksi prosessi voisi olla käydä tietyt säännöt hieman tarkemmin läpi ja kysyä että sopiiko heille jos esim. markkereiden merkitseminen tehtävän aikana disabloidaan tai että vihollisen radioita saa/ei saa ottaa.

Jos se sopii heille, niin sitten se disabloidaan, kunhan se tapahtuu hyvässä hengessä.

Minulla on esimerkki antaa kun jää paskamainen maku toiselle osapuolelle, kun toinen yhteisö ei pysty joustamaan käytännöissään/säännöissään.

Case WoG ja Arma2:

Kun eventtiä järjestettiin, niin pyysyimme että voidaanko ST_hud ja Safestart lisätä. WoGi totesi että ei voida "piste"

Kyllä jokainen ymmärtää että jos estetään/kielletään toiselle yhteisölle tärkeä/oleellinen asia, niin kyllä se syö ihmisen mieltä eikä siitä jää kuin paha maku suuhun.
Post Reply