Kehitysryhmän tiedote 27.05.2015

Post Reply
User avatar
SpottedBill
Posts: 948
Joined: 31 Jul 2013, 16:23
Contact:

Kehitysryhmän tiedote 27.05.2015

Post by SpottedBill »

Edellisestä tiedotteesta on kiireisen kevään aikana ehtinyt vierähtää jo pieni tovi, mutta näin kesän kynnyksellä on hyvä summata kevään tapahtumia ja tulevaisuuden suunnitelmia kehitysryhmän tiedotteen muodossa.

Viikkopelien pelaajamäärä koki suuren piikin heti vuodenvaihteen jälkeen, eikä suurta notkahdusta sen jälkeen ole koettu. Pelaajamäärä on vakiintunut 60-80 välille. Lisäksi kuukausittaiset suomalaisten kesken pelattavat tvt-tapahtumat ovat keränneet erinomaisesti pelaajia. Ei lainkaan huonommin suomenkieliseltä, hidastempoista marginaalipeliä pelaavalta harrasteyhteisöltä! Kiitokset siitä kuuluu ennen kaikkea kaikille teille, jotka olette jääneet AFI:n pelaamaan! Kiitos!

Kevään aikana olemme järjestäneet lukuisia koulutustapahtumia monista eri aihealueista: ryhmän- ja joukkueenjohtamisesta, taistelusta rakennetulla alueella, mekanisoidun jalkaväen toiminnasta ja kuljetuskopterien toiminnasta. Lisäksi taustalla ovat pyörineet uusien pelaajien viikottaiset perehdytykset, joissa uudet pelaajat ovat päässeet kokemaan lämpimän ensikosketuksen AFI-toimintaan koulutustiimin nallekarhujen avustuksella.

Myös ulkomainen yhteistyö on ollut tiivistä kevään aikana. Olemme järjestäneet tapahtumia ukrainalaisen 1st Strike Divisionin, brittiläisen 3 Commando Brigaden, monikansallisen SHAPE:n sekä venäläisen Project Tushinon kanssa. Erilaisten käytäntöjen ja pelityylien yhteensovittamisessa on aina omat haasteensa, mutta kokemukset yhteistyöstä ja tapahtumista ovat olleet pääosin positiivisia. Yhteisön, joka ponnistaa pienestä pohjolan maasta, on solmittava kumppanuussuhteita, jos haluaa järjestää ns. maailmanluokan pelejä. Tässä olemme nähdäksemme onnistuneet hyvin! Konkreettisia kehitysehdotuksia ja kokemuksia voi aina käydä jakamassa foorumeilla Menneet pelitapahtumat -osiossa tapahtumien jälkeen.

Kansainvälisen yhteistyön helpottamiseksi meillä on työn alla ARMA Finland Event Rules and Guidelines, jonka ensimmäinen luonnos julkaistaan pian kommentoitavaksi foorumeilla. Sääntöjen tavoitteena on tarjota yhteistyökumppaneille dokumentti, josta käy ytimekkäästi ilmi AFI:n ns. pelisäännöt. Sääntöihin on pyritty kasaamaan asioita, joita pidämme itsestään selvinä omissa peleissämme ja joita toivomme myös kumppaneidemme noudattavan. Tietysti synergiaetuna tästä suunnittelutyöstä saamme myös omat “kirjoittamattomat sääntömme” kirjoitettuun muotoon.

Kevään aikana kehitysryhmässä on keskusteltu paljon siitä miten ns. klaaneja tulisi käsitellä viikkopeleissä. Olemme lähteneet siitä, että haluamme kannustaa ja tarjota mahdollisuuden pelata oman porukan kanssa AFI-pelien sisällä - onhan yhteisön tausta pienempien peliporukoiden yhteishankkeessa. Haluamme kannustaa klaaneja tuomaan koko porukkansa pelaamaan AFI-peleihin tarjoamalla heille mahdollisuuden slotata omaan ryhmäänsä ennen muita pelaajia. Tämä johtaa kuitenkin pahimmillaan eriarvoistumiseen pelaajien välillä ja hankaloittaa pelättyjen johtajaroolien täyttämistä.

Ratkaisuksi tähän lisäsimme vaatimuksen siitä, että klaanin on otettava ryhmänjohtajapaikka, jonka alaisuuteen klaanilaiset saavat slotata ennen muiden miehistöroolien täyttöä. Peli-isäntä pidättää kuitenkin oikeuden ohittaa tämä käytäntö pelien sujuvuuden takaamiseksi, jos näkee sen tarpeelliseksi. Lisäksi klaanien odotetaan käyttävän tageja, joilla pelaajat voidaan tunnistaa ja siten huomioida slottausvaiheessa.

Toivomme kuitenkin, että näemme yhteisössä mahdollisimman paljon peli- ja kaveriporukoiden sekoittumista myös tulevaisuudessa. Se mahdollistaa tietotaidon jakamisen laajemmin koko yhteisössä ja luo yhteenkuuluvaisuuden tunnetta kaikkien pelaajien välille. Tärkeintä tässäkin asiassa on käsitellä tilanteet tapauskohtaisesti ja muistaa tietty joustavuus kaikilta osapuolilta rooleja valittaessa.

Paljon odotettu ACE 3 julkaistiin toukokuun alussa suuren banaanihypen saattelemana. ACE on monelle tuttu ARMA 2:sta, jossa sitä pidettiin oikeutetusti tärkeimpänä yksittäisenä pelikokemusta parantavana modina. Uusi ACE 3 korvaa toiminnoiltaan AFI:n käyttämän AGM:n, jonka kehitystyö on ACE 3:n myötä lopetettu. Tämän lisäksi kesän aikana on tulossa muitakin merkittäviä modeja, kuten CUP Terrains, jonka odotetaan korvaavan AiA TP:n.

Uusien julkaisujen seurauksena voimme odottaa, että modipakettimme tulee muuttumaan jonkin verran lähikuukausien aikana. Tämä tarkoittaa sitä, että muutosten myötä nykyiselle modipaketille tehdyt tehtävät tulevat vaatimaan päivitystä. Pyrimme tekemään siirtymän mahdollisimman kivuttomaksi testaamalla ja toteuttamalla muutokset hallitusti ja keskitetysti. Ensimmäinen askel tässä prosessissa on ACE 3 -testausilta kesäkuun alkupuolella.

Järjestämme vielä kevätkauden päätteeksi yhteisöpalaverin, johon toivomme kaikkien yhteisön kehityksestä kiinnostuneita pelaajia saapumaan keskustelemaan nykytilanteesta ja ideoimaan tulevaa. Yhteisöpalaveriin liittyen olemme laatineet yhteisökyselyn, jossa kartoitamme mm. vuoden alussa asetettujen Visio 2015 -tavoitteiden toteutumista pelaajien näkökulmasta. Yhteisöpalaveri pidetään tiistaina 2.6.2015 klo 20-21. Tervetuloa!

Kesällä AFI jatkaa toimintaansa normaaliin tapaan. Viikkopelit pelataan keskiviikkoisin ja lauantaisin kuten tähänkin asti. Tapahtumarintamallakaan ei ole hiljaista: kesäkuulle on suunnitteilla tapahtumia, joista informoidaan pian tarkemmin. Kehitysryhmä on virallisesti kuitenkin kesätauolla ja pitää seuraavan kokouksensa vasta elokuussa.

Loppuun vielä liian usein unohtuva kiitos kaikille AFI:lle tehtäviä rustaaville pelaajille! Ilman työpanostanne toimintamme ei olisi mahdollista! Kevään tehtäväkuningas taitaa tänä vuonna olla Ahteri kunnioitettavalla 32:lla tehtävällä! Kiitos Ahterille ja kaikille muille tehtäväntekijöille!

Kehitysryhmä toivottaa hyvää kesää kaikille afilaisille! Nähdään peleissä!

P.S. Kiitokset TugeX:lle yhteisön eteen tehdystä työstä! TugeX siirtyi sivuun kehitysryhmätoiminnasta oltuaan mukana alusta asti. Kiitos ja nähdään peleissä!

Image
“I do not love the bright sword for its sharpness, nor the arrow for its swiftness, nor the warrior for his glory. I love only that which they defend.” -J.R.R. Tolkien, The Two Towers
User avatar
JoneKone
Posts: 2502
Joined: 30 Jun 2014, 14:34
Location: Helsinki

Re: Kehitysryhmän tiedote 27.05.2015

Post by JoneKone »

Kiitos itsellenne! Hauskaa on ollut (silloin kun ehtii paikalle)!
"Vihollisen paras ase on oma krh" - Acidizer
Post Reply