Oolannin sotaharjoitukset! | TVT-ilta | 22.02.2015 klo 19.00

User avatar
JoneKone
Posts: 2484
Joined: 30 Jun 2014, 14:34
Location: Helsinki

Re: Oolannin sotaharjoitukset! | TVT-ilta | 22.02.2015 klo 19.00

Postby JoneKone » 24 Feb 2015, 15:00

Bummeri wrote:
Minut tuntevat osaavat varmaan arvostaa sitä kun sanon että on oikeasti vaikeaa keksiä että mitä pitää parantaa. Pitkän pohdiskelun jälkeen, on muutama asia jotka tuli mieleen....Voittihan suomi euroviisut ja jääkiekossa MM-kultaa niin miksei tääkin nyt sitten... ;)

Bummeri wrote:
Johtajien slottaus. Tämä on sellainen asia jota tässä yhteisössä joudutaan puimaan aina maailman tappiin asti näiden isojen tapahtumien yhteydessä. Syynä on tietenkin meidän avoin yhteisötyyppi, jonka johdosta halukkaita johtajia on vaihtelevasti.
Asiaan on kaksi ratkaisua. Uusien johtajien koulutus ja kannustaminen, sekä vanhojen jermujen aktiivinen johtaja paikkojen valinta. Koulutus pitäisi saada tasolle, jossa se olisi jatkuvaa toimintaa. Tämä on kaikenkaikkiaan haastavin ongelma puuttua, koska tämä vaatii pitkäjänteistä toimintaa.

Puhuin juuri sunnuntaina tessussa, että kuinka rankkaa onkaan olla 19:00 - 00:30 välinen aika kokoajan johtajan roolissa. Ymmärrän siis niitä vanhoja pelaajia, jotka eivät enää jaksa johtaa. Silti, voisiko jokainen kysyä itseltään, että voisiko ottaa enemmän johtajan paikkoja sillointällöin?...

...Kaikenkaikkiaan arvioisin tehtävän lopputulokseski HAUSKA!


Ehdotus: Mentorointi. Eli "vanha" sanoo slottauksen yhteydessä vaikka, että "voin tulla vararyhmänjohtajaksi, jos joku uudempi ottaa johdon (Sama juttu JJ/KJ?). Sitten tehtävän aikana vanha opastaa ja kannustaa aina tarpeen tullen uutta?

Arvelisin, että kuumottavinta johtamisessa ei ole itse rymän johtaminen ja liikuttaminen vaan koko RJ:n paletin hanskaaminen alusta loppuun kerralla. On radiota, karttaa, markkeria, vaunua, hekoa, tulenjohtoa, ryhmän ja oma henki kerralla pelissä. Siinä menee helposti uudella hepulla sormi suuhun, että miten sitä vehicle räkkiä käytettiinkän ja mihin pitikään mennä? Joka kerta sitten kun itse tietää mokanneensa niin tietää myös sen, että koko ryhmän pelinautinto kärsii. Pahimmassa tapauksessa tulee jo palautetta siitä siinä vaiheessa. Siksi olisi helpompaa ottaa ryhmä haltuun jos tietäisi, että jos joku juttu ei ehkä yhtäkkiä osaakkaan niin on ainakin joku jolta voi kysyä. Samaan aikaan vanha pääsee pois päävastuusta ja välillä pelaamaan ihan perusjantteriakin?
"Vihollisen paras ase on oma krh" - Acidizer
User avatar
Nummi
Posts: 1589
Joined: 26 Nov 2013, 01:52
Location: Stadi

Re: Oolannin sotaharjoitukset! | TVT-ilta | 22.02.2015 klo 19.00

Postby Nummi » 24 Feb 2015, 15:12

Jonella hyvä pointti vanjojen "avustavista" rooleista. Tässä on avainasemassa ne FTL:t, joiden tärkeyttä on aikaisemminkin korostettu, mutta huomautanpa mielestäni tärkeistä seikoista viimeaikaisten muutosten valossa.

- FTL jää kanavalle brieffin suunnittelun ajaksi. Jos on jaksava ja homman skulaava kaveri, siinä on loistavasti aikaa jopa opettaa ryhmän jäsenille radio-ongelmien ratkaisua, tai tehtävää silmäiltyään voi helposti tehdä selkeäksi millä tavalla partiossa tullaan toimimaan. Brieffin suunnittelun aikana on aina niin hemmetisti aikaa, että sitä voisi ajatella pelaajakoulutuksen syventävänä vaiheena. FTL:t aktivoitukaa slottauksen jälkeen, ja kyselkää ryhmänne kanavalla, onko jokin tehtävässä epäselvää, ja onko esimerkiksi radioiden käytöstä tai roolikohtaisesta aseistuksesta epäselvyyksiä. Sitten kun ryhmyri tulee nopeasti brieffaamaan, ei hänen tarvitse huolehtia "teknisistä ongelmista".

- FTL:t ovat pelissä pääsääntöisiä informaation välittäjiä radiossa ryhmän kesken. Ei se normi rifleman välttämättä radioon huuda kontaktia, vaan huutaa PJ:lleen ja PJ välittää tiedon radiossa. Etenkin isoissa ryhmissä on OLENNAISTA että KK-mies tai AT-mies ei sinne radioon huutele sen suurempia kuin "Vihreä Kontaktissa", tai muita akuutteja juttuja.

- FTL:t ovat avainasemassa alternative radio channel:in selkeyttämisessä kaikille pelaajille. Kannatan niiden käyttöä laajemmin meidän peleissä, ja tuossa tapahtumassa itseasiassa ensimmäisessä tehtävässä (12 miehen ryhmä), pyysin partionjohtajia määrittämään omalle partiolleen oman "vaihtoehtokanavan", jolla he pystyvät selkeyttämään mikromanagerointiaan partiolleen, sotkematta RJ:n päätä.

- FTL:n roolista on itselleni käsittämättömästä syystä (vastuun tuoman paineen poissaolo ehkä?) todella paljon helpompaa analysoida ryhmän toimintaa taktisella tasolla, ja tarkkailla myös ryhmän sijaintia ja muodostelmaa kartalla. Partionjohtajana on helppo vanhan pelaajan auttaa uusia ryhmyreitä säilyttämään tilannetajun ensimmäisillä johtokerroilla, kun tiedon ja vastuun määrä varmasti sitä vähän pimittää.
Furean wrote:Pitää muistaa, että ruotsalaisethan pani melkein koko Suomen kansaa.
ruoste wrote:Dataa on saatava.

Return to “Menneet tapahtumat”Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests