FSD & AFI | A3 TVT | Su 01.02.2015 klo 18:00

User avatar
Konzig
Posts: 416
Joined: 08 Jan 2014, 07:57

Re: FSD & AFI | A3 TVT | Su 01.02.2015 klo 18:00

Postby Konzig » 02 Feb 2015, 10:17

Itsellänikin jäi vähän ristiriitaiset fiilikset tapahtumasta.

Kun katsoo ensimmäisen tehtävän AAR:ia, niin herää kysymys ymmärsikö opfor tehtävässä bluforilla käytössä olevat assetit? Heidän puolustukseen ryhmittäytyminen näyttää siltä, että he odottivat, että hyökkäys saattaa tulla mistä suunnasta tahansa. Veneillä ja kahdella AH:lla ei kuitenkaan ollut muuta mahdollisuutta kuin hyökätä idästä länteen (johon AO:n rajatkin ohjaavat hyvin selvästi). Spectasiviilit jättivät varmasti pahan maun (ihan aiheellisesti) joidenkin suuhun, mutta ekassa tehtävässä AFI kyllä vain pelasi TODELLA paljon paremmin.

Toisessa tehtävässä käy kyllä sääliksi hyökkääjää. Hyökkäys alivoimalla vastavaloon maastossa joka on suotuisa puolustajalle, ilman epäsuoraa tulta, on tuskaista hommaa. Toki meidän joukot oli jaettu kahteen osastoon, mutta vaikea on kuvitella millä eväillä opfor olisi enää pystynyt valtaamaan sen saaren, vaikka Alpha-joukkueen basen valtaaminen olisi onnistunutkin. Opforin ilma-aseen käytössä ei näytä olleen hirveästi juonta, mutta sen IGLA:n uhka varmaan teki siitäkin hankalaa. UAV:n käyttämättömyys tosiaan hämmästyttää.

Toisaalta AFI:laiset pelasivat todella kurinalaisesti ja toisen tehtävän AlphaJ:n basen puolustuksessa näyttää olevan miltei herooisia piirteitä. Immersiivistä oli, vaikka kontaktit jäivät itsellä todella vähiin; hyvä peliseura korvaa actionin puutteen.

Toivottavasti mahdolliset epäselvyydet saadaan FSD:n kanssa selvitettyä, eilisen kaltaiset tapahtumat olisivat jatkossakin mahtavia juttuja saada osallistua. Kaikki kunnia tehtävien tekijöille, homma ei ole helppo tai erityisen kiitollinen. Jos vastaavia tapahtumia vielä tulee, niin jäin miettimään voisiko joku tehtävä olla vaikkapa meeting engagement -tyyppinen, jossa molemmilla puolilla on suht vastaavat assetit ja tehtävänä vallata ja pitää 2-3 kohdetta. Silloin kaikki epäilykset tehtävän epätasapainoista olisivat heti turhia ja jäljelle jäisi vain erot osapuolten taktisissa ja logistissa kyvyissä.

Just my 1,5 cents...
LoranM
Posts: 148
Joined: 04 Mar 2014, 22:53

Re: FSD & AFI | A3 TVT | Su 01.02.2015 klo 18:00

Postby LoranM » 02 Feb 2015, 10:40

Haluan ensin sanoa että minulla oli tosi mieleisä pelikokemus. Joukkue-, ryhmä-, partio- ja yksittäinen sotilastoiminta oli särmää ja kaikki veti yhteen hiileen. Isot kiitokset siitä.

Olin yllättynyt miten huonosti organisoituja FSD olivat. He toimivat hyvin passiivisesti ja monesti yksilötasollakin sooloilivat lähinnä suoraan meidän kimppuun.

Jälkilöylyistä haluan vaa sanoa sen, että anteeksipyyntö ei maksa mitään ja on tässä tapauksessa paikallaan debriefing yhteydessä.
Eventissä oli liian paljon epäämääräisiä asioita jotka olivat pahoittanut FSD:N mielen. Osittain heidän mieli oli varmasti hapan huonon suoristuksenkin takia, mutta meidän ei saisi antaa heille yhtään ylimääräistä kipinää haukkua meitä huijareiksi. Mielestäni rehellinen ja kunnioittava toimintapa pitäisi aina olla perusta toiminnassamme.

Huijarinleima vaikuttaa yhteisön tulveaisuuden kehittämisen kannalta tappavasti ja surettaa minua henkilökohtaisestikin. Minulla ei ole voittaminen Armassa päätavoite, vaan pelata miltaktisesta yhteistyötä samoin ajattelevien kanssa. Toivon että muutkin ajattalevat samoin, eikä huijausta ole rivissämme tapahtunut!

Täten lopuksi toivon että debriefissä FSD kanssa asiaa selkenee ja että syytökset meitä kohtaan huijauksesta olisivat vääriä.
"In any moment of decision, the best thing you can do is the right thing,
the next best thing is the wrong thing, and the worst thing you can do is nothing."

-Theodore Roosevelt
User avatar
ruoste
Posts: 580
Joined: 05 Jan 2015, 16:03

Re: FSD & AFI | A3 TVT | Su 01.02.2015 klo 18:00

Postby ruoste » 02 Feb 2015, 13:38

Jeppispelit.

Yhteistyö oli voimaa ensimmäisessä ottelussa vaikkakin meikäläinen tukki pitkää verkkoa varsin onnistuneesti. Täytyy kyllä kysyä nyt AAR:n katsoneena, että mitä järkeä tossa MakaZanin seikkailussa oli? Useaan otteeseen linjojen keskellä, omissa ja vieraissa asemissa. Itseäni ainakin latisti kun jossain vaiheessa tuli tieto joltain ryhmältä että "siviilitiedustelun mukaan vihollinen on vetäytynyt." Latisti hieman tunnelmaa vaikka muutoin ottelusta jäi positiivinen mieli.

Toinen otteluhan päättyi allekirjoittaneella hyvin nopeasti, suljetussa kopperossa olin johtamassa joukkoa ja raketti-iskun päättivät sitten tehdä syystä X juuri siihen mun tönöön, liekö ollut vahingonlaukaus tjsp, mutta kyllä korpesi olla JJ + ensimmäinen raato saarella.
"Kolme-neljä RJtä huutelee samaan aikaan jotain vitun 'broken arrowia' tukiverkkoon ihan Mel Gibsonina..." -Härö
User avatar
ilee
Posts: 268
Joined: 31 Aug 2013, 19:20

Re: FSD & AFI | A3 TVT | Su 01.02.2015 klo 18:00

Postby ilee » 02 Feb 2015, 14:48

Oli kyllä ihan pirun hauskat pelit jälleen. Kyllä se tuo iso tvt on tämän pelin suola.

Eka tehtävä meni kopterin kyydissä istuessa. Kopterilla oli kyllä todella vaikea havaita jalkaväkeä ja ilman hyviä ohjeita maasta sen vaikutus olisi ollut hyvin vähäinen. Tosiaan pelättiin niitä teknikaaleja koska ne voi ampua helposti pikkulinnun alas. Meidät yllätti täysin että vihollinen ei koko tehtävän aikana ampunu meitä kuin kerran ihan pelin lopussa. AAR katsoessa tosiaan tulee se fiilis että yrittikö ne edes puollustaa noita paikkoja. Ihan niinkuin AI:ta olisi ripoteltu tuonne metsään kun ei ne edes liiku mihinkään.

Toisessa tehtävässä arvuuteltiin montako minuuttia alotuksesta menee että hindi suolaa kaikki. Toisin kävi. AAR katsoessa tulee taas fiilis että mitä tää vihollinen oikein tekee. Eihän siinä ole mitään yhteistoimintaa. Tosin se meidän recon varmasti hämäs niitä paljon kun ne juoksenteli siellä missä ne ei olettanut vihollista vielä olevan tai edes saavan olla.

Tehtävien testaus oli kyllä taas niin AFI tasoa. Ja kuka hitto laittaa eläviä specta siviileitä keskelle AO:ta? Pelkästään että ne olis alottanu jostain toiselta puolen karttaa olis ratkassu kaiken.

Voin kyllä ymmärtää FSD:tä. Turpasaunasta jää aina paska maku suuhun.
Image Image
Bummeri
Posts: 2988
Joined: 09 Nov 2013, 14:35

Re: FSD & AFI | A3 TVT | Su 01.02.2015 klo 18:00

Postby Bummeri » 02 Feb 2015, 15:09

Feedback for our adversaries, the FSD if you guys find this page. (I know you will)

I will try to write in book english so that google translates this better.

1. The people who made the missions did not know who will play on what side. This is why there there was no possibility of intentional unbalance in the missions.

2. The spectator slot lacked the code that would kill the player after the spectator script had initialized. This is why people on the civilian side were able to wander to the AO and disrupt gameplay. It was never meant for spectators to come to the area of the battle. The mission makers have been reprimanded for not doing the spectator slots as they should have been done.

3. The player Makazan who failed to use common sense and decided to head for the AO to disrupt the mission as a civilian will be reprimended. It was his and mission makers fault that this happened and no one elses.

4. In my view as the platoon second in command. On the first mission, our tactics were not based on any other intel than what we received from our own troops. All airstrikes were called by our troops or conducted by the helis on their own accordance.

5. This is my personal view and does not represent anyone else at AFI. I believe why FSD failed in this game is due to the simple fact of AFI having superior numbers locally in each battle. You can see it well in the AAR especially during the first mission. The only time you were able to fight a battle to a draw was when you met our squad down in the south with your own squad. This happened at 1:11:00. This is the only battle where you were able to have equal numbers in the first mission. On the second mission you failed to capitalize on the fact that our troops had to be divided between the two objectives. You should have used your full force against each objective at once to gain the upper hand. Also the fact that the UAV never got into air, made the Hind much less effective.

6. As you can see from this picture, you were warned that there would be few recon troops outside the AO. I personally think that the enemy information is not written well because it is too cluttered.
"Dataa on saatava." -DataNummi
"Toteutus on pilalla, pelkkää paskaa tilalla." -MyösNummi
User avatar
Nummi
Posts: 1589
Joined: 26 Nov 2013, 01:52
Location: Stadi

Re: FSD & AFI | A3 TVT | Su 01.02.2015 klo 18:00

Postby Nummi » 03 Feb 2015, 16:41

Kakkostehtävässä oli amatöörivirhe mun osalta, eli ääniefekti lokaliteetin takia toistui jokaisen pelaajan initin käynnistyessä sen 115 kertaa. Eli efekti oli 115 kertainen. Pahoittelut siitä, ja tehtävän muista ihmeellisyyksistä. Tällaisia ei opi muuten kuin tekemällä virheitä.

Recon tiimien oli tarkoitus olla mielestäni insumentaliteetin oikeuttamia "tarkkailupartioita". Isolla joukolla mikään insuryhmä ei voisi venäjän siviilialueella liikkua, mutta muutaman miehen partio voi helposti huomaamatta liikkua muun joukon edellä tutkailemassa vihollisen liikkeitä. Tämä pitäisi Recon ryhmäläisten ymmärtää, eikä nyt helvetti soikoon ne voi ottaa kontaktia kahden miehen ryhmällä. Näinkö siellä on käynyt? Jos on, käynpä poistamassa recon ryhmät tehtävästä enkä vastaisuudessa laita mokomia peliin, kun ei ilmeisesti voi edes afilaisiin luottaa pelaamaan järkevästi.

Allekirjoittaneen näkökulmasta vihollisen hyökkäys saarelle oli kyllä strategisesti laiskoin liike mitä olen koskaan nähnyt TVT:ssä. Ajoivat kolmella veneellä kokoajan puolustajien näkyvissä saaren viereen, tekivät 90 asteen käännöksen, ja ajoivat minigunit pauhaen rantaan. En tiedä kuinka pahat tappiot heille tuli koska oma nettini kaatui juuri kun saapuivat rantaan, mutta eivät ne voineet siitä hyökkäyksestä selvitä. Olisi selvästi pitänyt suunnitella vähän yksinkertaisempi hyökkäyskenaario venäläisille tähän tehtävään, muistelinkin ensimmäisen eventin jälkeen porukan puineen FSD:n kummallista strategian puutetta.

Tehtävät on vastaisuudessa tarkastettava näitä eventtejä varten, edes 15 pelaajan käynnistyksellä vaikkapa ennen viikkopelejä tai niiden jälkeen. Molemmissa meidän tehtävissä oli sellaisia vikoja mitä olisi heti noussut esiin jos porukalla olisi niitä etukäteen edes puolisen tuntia katsottu.
Furean wrote:Pitää muistaa, että ruotsalaisethan pani melkein koko Suomen kansaa.
ruoste wrote:Dataa on saatava.

Return to “Menneet tapahtumat”Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests