Page 1 of 2

Peliympäristö ja käyttäytyminen

Posted: 01 Nov 2018, 00:28
by Härö
Tiedotusluontoista asiaa sisäiseltä puolelta foorumeita.

AFI:n säännöissä on tämänlainen osio käyttäytymisestä:

Käyttäytyminen. Ole kohtelias, ystävällinen ja ota muut huomioon. Oli kysymys voip-keskustelusta tai viestiketjusta keskustelupalstalla, ilmaise asiasi ja mielipiteesi kohteliaasti. Ilmapiiri jonka luot, vaikuttaa koko yhteisön ilmapiiriin.


Tulevaisuudessa tulemme kiinnittämään erityistä huomioita tähän sääntöön ja sen noudattamiseen. Tarkoittaa yleisesti siis sitä että pelin aikana tai sen jälkeen spektassa/debriefingissä odotamme pelaajiltamme ainakin piirun verran sivistyneempää kielenkäyttöä.

Syy on yksinkertainen:

AFI:n mediapuoli tarvitsee hyvän ympäristön toimintaansa varten. Pelaajien epäasiallinen käyttäytyminen vaikeuttaa tätä tehtävää ja saattaa ajaa myös uusia pelaajia pois. AFIssa on useampi streamaaja jotka käyttävät platforminaan esim. Twitch-palvelua josta saa kenkää jos joku kanssapelaajista heittää sekaan vaikka epäasiallista rotukieltä. Relevantti teksti löytyy täältä.

Vaikka käytännössä sääntö on tulkinnanvarainen emme ota mitään riskejä tämän asian kanssa, varsinkin streamaajiemme suhteen. Toivoisimme pelaajiltamme yleisellä tasolla parempaa käyttäytymistä mutta emme voi emmekä aio toimia ajatuspoliisina. Tiedätte varmasti mitä on asiallinen käyttäytyminen. Olkaahan ihmisiksi niiden henkilöiden ympärillä joiden tehtävänä on luoda ulkopuolisille pelaajille kuvaa yhteisöstämme ja muistakaa että myös teillä on vastuu AFIn ympäristöstä.

TL;DR
Jos puhut turhanpäiväistä kakkea streamaajiemme ympärillä ja möläytyksesi päätyy koko internetin pällisteltäväksi näinkin selvästä varoituksesta huolimatta voit odottaa jonkinlaisia korrektiivisia toimenpiteitä adminilta ja isännältä. Pätee myös foorumeihin.

Nyt pallo on teidän käsissänne.

Kiitos.

Re: Peliympäristö ja käyttäytyminen

Posted: 01 Nov 2018, 07:52
by TheTaltsi
Tämän lisäksi tehtävien loppuessa taphtuvaa ilma-ammunta otetaan tarkkailun alle, erityisesti jos siihen liittyy omien ryhmäläisten ampumista, ja kranaattien heittelyä.

Perusteluina tähän on se että se häiritsee muiden pelikokemusta, esimerkiksi jos haluaisi viimeisinä sekuntteina kiittää omaa ryhmää hyvästä toiminnasta, eikä se myöskään tuo meidän peleihin mitään lisäsisältöä. Jos ilmaa haluaa ampua voi ladata itse bootcampin off hours aikana ja mennä ampumaradalle.

Re: Peliympäristö ja käyttäytyminen

Posted: 01 Nov 2018, 16:15
by Keneraali
Olisiko mahdollista että striimajilla lukisi pelinimessä "stream" tai muuta selkeää?

Helpottaisi asian tunnistamista pelissä ja osaisi toimia vaadittavalla tavalla.

Re: Peliympäristö ja käyttäytyminen

Posted: 01 Nov 2018, 16:57
by TheTaltsi
Härön mainitsemat asiat koskevat jokaista afilaista kaikissa afin alustoissa. Esim vaikka teidän ryhmässä ei striimaajaa olisi, teidän huutelut voivat naapuri ryhmän asemiin.

Re: Peliympäristö ja käyttäytyminen

Posted: 01 Nov 2018, 17:11
by Keneraali
TheTaltsi wrote:Härön mainitsemat asiat koskevat jokaista afilaista kaikissa afin alustoissa. Esim vaikka teidän ryhmässä ei striimaajaa olisi, teidän huutelut voivat naapuri ryhmän asemiin.


Härö wrote:Olkaahan ihmisiksi niiden henkilöiden ympärillä joiden tehtävänä on luoda ulkopuolisille pelaajille kuvaa yhteisöstämme...


Elii, kuis nää sit niinku?

Rajansa kaikella tietenkin, mutta 99% varmuudella että kaasukammio jutut on vain erittäin mustaa huumoria, ja niitä tulee varmasti heiteltyä jatkossakin, kun pelataan jotain sen suuntaista. Olisi hieno olla tietoinen mahdollisesta kuvaustilanteesta, jolloin voisi toisen kerran harkita.

Re: Peliympäristö ja käyttäytyminen

Posted: 01 Nov 2018, 17:58
by TheTaltsi
Haluttu muoto oli erityisesti striimaajien läsnä ollessa.

Re: Peliympäristö ja käyttäytyminen

Posted: 01 Nov 2018, 18:35
by JoneKone
Ja edelleen yhtenä tärkeänä pointtina, että jos tarpeeksi moni katsoja fläggää striimin niin pahimmillaan tosiaan striimaajalle jäähy/bänni. Ihan sama onko ollu viereinen ryhmä, vitsi tms. Riski en ehkä kovin suuri, mutta silti.

Ei tätä huvikseen kukaan olla ajamassa. Helpointa olisi todellakin antaa vaan asian olla.

Re: Peliympäristö ja käyttäytyminen

Posted: 01 Nov 2018, 18:44
by Miksu
Keneraali wrote:Rajansa kaikella tietenkin, mutta 99% varmuudella että kaasukammio jutut on vain erittäin mustaa huumoria, ja niitä tulee varmasti heiteltyä jatkossakin, kun pelataan jotain sen suuntaista. Olisi hieno olla tietoinen mahdollisesta kuvaustilanteesta, jolloin voisi toisen kerran harkita.


Tälle voisi pohtia keinoa, jolla voidaan helposti tunnistaa ketkä striimaa tai nauhottaa. Toki tämähän ei toimi sitten tilanteissa, jossa esim. tehdään spekta-kommentaattori striimejä jossa mennään kuuntelemaan pelaajien puhetta - tässä tilanteessa pelaajan on mahdoton tunnistaa, että on "on air".

Ehkä slottauksen yhteydessä, jos/kun striimaa/nauhottaa, niin voisi ilmoittautua pelissä. Tähän asti monet muokkaa TS:ssä nimensä, mutta se ei ole aina riittänyt juuri siitä syystä, että ei pelissä sitä nää eikä siihen edes välttämättä kiinittäisi huomiota.

Kaikesta huolimatta tuntuu hassulta pohtia ongelmaan "milloin olen asiallinen tai epäasiallinen" ratkaisu jollakin tunnistautumis-mekanismillä, kun ratkaisuna olisi "olen peleissä aina asiallinen AFI:lainen". Vähän sama dilemma kun, että miksi autoilijoille opetettaisiin että "jos näet muita ajoneuvoja risteyksessä niin vilkuta mihin käännyt, jos et näe niin älä vilkuta lainkaan", kun voi suoraan opettaa "vilkuta kun käännyt"...

Epäasiallinen käytös on muutenkin huono asia yhteisölle, se vaan korostuu moninkertaisesti silloin kun pelejä striimataan ja sillä pyritään saamaan lisää pelaajia.

Striimaajat kantavat vastuuta striimistään ei pelkästään bannien uhalla, mutta sen lisäksi hän on se edustaja, joka välittää pelaajien mahdolliset epäasialliset käytökset internettiin ja internet ei ole ystävällinen paikka, sille ei kannata ryttyillä - siellä voi ihan oikeasti olla se hullu, joka lähettää sen pommin postiisi :twisted:

Ei tässä varmaan muuta kun, että koitetaan nyt skarpata vähäsen ja yritää olla enemmän ihmisiksi :mrgreen:

Re: Peliympäristö ja käyttäytyminen

Posted: 01 Nov 2018, 19:23
by Scottz
Miksu wrote:Ehkä slottauksen yhteydessä, jos/kun striimaa/nauhottaa, niin voisi ilmoittautua pelissä.


Kannatetaan. Ihan yksityisyyden suojan puolesta olisi asiallista ilmoittaa etenkin niissä tapauksissa, joissa ne videot lähtee jonnekin muualle kuin rajoitettuun jakoon yhteisössä. Samalla jos joku kokee, ettei halua tulla nauhoitetuksi, niin on ns. kunniakas tilanne perääntyä (=poistua palvelimelta). En halua uskoa, että täällä kukaan lähtee kokeilemaan käräjäoikeuden voimaa (kts. esim. henkilötietolaki), mutta tällä toiminnalla säästytään ennaltaehkäisevästi ikäviltä tilanteilta.

Vaikkei itse varsinaiseen sääntöön näitä ei-toivottuja kommentointeja kirjattaisikaan, niin suosittelen laatimaan muutamia esimerkkejä tänne foorumille etenkin rajatapauksista, sillä tulkinnanvarainen sääntö on todellakin tulkinnanvarainen eli tätä epäilemättä tullaan kokeilemaan jossain vaiheessa. Toivoisin samalla myös jäitä hattuun etenkin adminin ja isännän rooleissa toimiville eli ensisijaisesti jatkossakin pyritään keskustelemalla ratkaisemaan asia ennen kuin aletaan bannivasaraa heiluttamaan räikeissäkin rikkomuksissa.

Re: Peliympäristö ja käyttäytyminen

Posted: 01 Nov 2018, 19:32
by TheTaltsi
Joo ei kenellekkään banneja olla jakamassa, vaan herätellään nyt ensin tällä ilmotuksella ihmiset ja jos tulee ylilyöntejä niin niistä sitten keskutellaan.