Ghostaus ja herrasmiessäännöt

User avatar
SpottedBill
Posts: 939
Joined: 31 Jul 2013, 16:23
Contact:

Ghostaus ja herrasmiessäännöt

Postby SpottedBill » 16 Nov 2016, 23:17

Tietoomme on tullut joitakin tapauksia AFI-peleissä tapahtuvasta "ghostauksesta", eli epäreilujen kommunikointikeinojen käytöstä. Ghostaus voi olla esimerkiksi tiedon välittämistä spektaattorinäkymästä Skypen, Steamin, Discordin tai Mumblen välityksellä vielä pelissa mukana olevalle pelaajalle tai vastaavan sovelluksen käyttöä elossa olevien pelaajien välillä havaituksi tulemisen välttämiseksi. Ghostaaminen antaa epäreilun edun huijaaville pelaajille muihin pelaajiin verrattuna.

Minkäänlainen huijaaminen tai epäreilu toiminta ei ole sallittua AFI-peleissä. Koska pelaamme AFI:ssa järjestäytyneitä, suunnitelmallisia pelejä, pelisäännöt ovat myös tiukemmat kuin tyypillisellä julkisella juokse-ja-ammu -palvelimella. AFI-pelien mielekkyyden ehdoton edellytys on herrasmiessääntöjen noudattaminen. Jos joku tämän tiedotteen jälkeen kokee, ettei voi nauttia reiluista, herrasmiessäännöillä pelatuista peleistä, toivomme etteivät sellaiset henkilöt jatkossa osallistu yhteisön peleihin.

Tähän asti yhteisön sääntöihin ei ole tarvinnut kirjata pykälää "älä huijaa", koska sille ei ole kuviteltu olevan tarvetta. Asian selkeyttämiseksi, lisäämme yhteisön sääntöihin seuraavan pykälän:

Reilu peli. Älä huijaa tai ole epäreilu. Yhteisön peleissä kaikki "reilun pelin" vastainen toiminta on ehdottomasti kielletty. Tämä koskee hackien ja skriptien lisäksi sekä pelin heikkouksien hyväksikäyttämistä että epäreilujen kommunikointikeinojen käyttämistä. Älä esimerkiksi hankkiudu bugin avulla paikkaan, johon sinun ei tulisi päästä tai kommunikoi salaa kaverisi kanssa toisessa VOIP-ohjelmassa välittäen hänelle tietoa, jota hänellä ei voisi olla. Mielekkäiden pelien edellytys on ehdoton herrasmiessääntöjen noudattaminen.

Ainut keino konkreettisesti estää tämän kaltainen epäreilu toiminta on spectator-ominaisuuden muuttaminen tai poistaminen. Toivomme, että AFI-peleissä pelataan jatkossakin niin reilusti, että voimme pitää spectatorin käytössä. Parhaimmillaan se tarjoaa ikimuistoisia räkänauruja tehtävässä jo kuolleille, kun he seuraavat elossa olevien edesottamuksia. Se on iso osa koko AFI-pelikokemusta.
“I do not love the bright sword for its sharpness, nor the arrow for its swiftness, nor the warrior for his glory. I love only that which they defend.” -J.R.R. Tolkien, The Two Towers
User avatar
JoneKone
Posts: 2237
Joined: 30 Jun 2014, 14:34
Location: Helsinki

Re: Ghostaus ja herrasmiessäännöt

Postby JoneKone » 17 Nov 2016, 09:43

Hyvä lisäys ja hyvä, että tälläiseen puututaan. Yhteisö on kasvanut ja vaihtuvuus on varmasti suurempi kuin muutama vuosi sitten, jonka myötä ei enää ehkä yhtä hyvin tunneta toistemme yhteisön sisällä. Tyyli millä pelataan ja avoin yhteisö taitaa tosiaan vaatia sen, että sovittuja sääntöjä on ja että niitä valvotaan.
"Vihollisen paras ase on oma krh" - Acidizer

Return to “Tiedotteet”Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests