Peliporukat ja assetit. Vallankumous nyt!

VarjoV2
Posts: 79
Joined: 19 Jan 2014, 23:17

Peliporukat ja assetit. Vallankumous nyt!

Postby VarjoV2 » 19 Oct 2018, 23:04

Jo pidempään jatkunut peliporukoiden etuoikeus saa nyt luvan loppua. Pelikorukoiden alkuperäinen tarkoitus ollut saada ryhmänjohtajia joista on pulaa, mutta nykyään peliporukoita hyväksikäytetään jotta saadaan assetteja. Peliporukat tekevät niin että koko peliporukka slottaa hepillä ja kun assetti on saatu slotin saanut poistuu slotista ja tilalle tulee joku muu peliporukasta. Tämä on niin sanotustu perseestä. Ehdotan että slottaus etu ei koskisi MITÄÄN muuta kuin tavallisia jalkaväkiryhmiä ja joukkueenjohtoa. Eli esim jos joku jostain peliporukasta saa pilotti slotin ei hänelle automaattisesti tule samasta porukasta apupilottia. Ja kaverin puolesta slottaaminen johtaisi siihen että peliporukasta kukaan ei saa slotata assettia. Joku fiksumpi voi antaa parempia ehdotuksia, mutta peliporukoita ei saa suosia tavallisten rivipelaajien ohi.

T. Useampi asiaan vittuuntunut pelaaja.
Helix020
Posts: 17
Joined: 08 Jun 2018, 15:43

Re: Peliporukat ja assetit. Vallankumous nyt!

Postby Helix020 » 19 Oct 2018, 23:06

Nyt tuli kieltämättä selvästi esille asia, ite huomannu kans saman
User avatar
Keneraali
Posts: 823
Joined: 26 Jul 2013, 18:15

Re: Peliporukat ja assetit. Vallankumous nyt!

Postby Keneraali » 19 Oct 2018, 23:23

Minkälaisia assetteja vallankumous koskettaa?

Lähinnä kiinnostaa mennäänkö niinkin syvälle kuin 50cal autot, erilliset raskas aseryhmät (krkk/ohjukset/jne..) jos ovat erikseen slotattavia. Vai raskaat assetit, tankit, lentokoneet, helikopterit? Entäs ryhmiin kuuluvat ajoneuvot, mekanisoidut ryhmät?
VarjoV2 wrote:Ehdotan että slottaus etu ei koskisi MITÄÄN muuta kuin tavallisia jalkaväkiryhmiä ja joukkueenjohtoa.

Entäs jos ryhmässä on raskaita sinkoja / spg-9 / atgm, lasketaanko ne tavallisiksi? Weapons ryhmät?

Pääasiassa kannatan, mutta missä menisi linjaus?
VarjoV2
Posts: 79
Joined: 19 Jan 2014, 23:17

Re: Peliporukat ja assetit. Vallankumous nyt!

Postby VarjoV2 » 19 Oct 2018, 23:32

Hyviä pointteja kentsulta. Asiaa vaikeuttaa se että jotkin assetit (yleensä miehistönkuljetusajoneuvot) ovat jo slottauksessa osana ryhmää. Itse olisin sen kannalla että ryhmistä erillisit assetit, mutta katsotaan millaista keskustelua ja mielipiteitä asia tuo. Asiaa myös tuo haasteita kun ei ole mitään rajoituksia millaisia assettaja ryhmille on alistettu tehtävän teossa. Omasta mielestäni ei ole järkeä alkaa väkisin tekemään uusia sääntöjä tehtäväntekoon, mutta katsotaan mitä muilla on asiasta sanottavaa.
User avatar
Anssi
Posts: 594
Joined: 21 Feb 2014, 19:43
Location: Kerava

Re: Peliporukat ja assetit. Vallankumous nyt!

Postby Anssi » 19 Oct 2018, 23:44

En ole peliporukoiden huomannut slottaavan toisilleen muihin kuin ryhmänjohtajaksi olettaen että haluttu johtaja on vasta tulossa tai AFK.

Mutta ehdottomasti toisille slottausta ei tulisi sallia assetteihin.

Assetit, jotka tulevat varmasti slotatuksi ilman peliporukoita voitaisiin täyttää ilman peliporukoiden erioikeuksia. Näitä ovat tiedustelu- tai TApartiot ja lentohärvelit. Maalla kulkevat vaativat aina sen kuskin, joka tunnetusti on välillä epäkiitollinen tehtävä ja on välillä vaikea saada täytetyksi, joten näihin mielestäni voi peliporukat slotata vapaasti.
Zaippo
Posts: 34
Joined: 01 Dec 2015, 19:04

Re: Peliporukat ja assetit. Vallankumous nyt!

Postby Zaippo » 20 Oct 2018, 00:59

Ainoina kertoina kun olen päässyt slottamaan assetteihin niin käytännössä ne ovat aina ollet joko RJ:n homma tai erillinen osa (A1, V1 BMP erikseen slottauksessa mutta sama "ryhmä"). Kun slottaus on toteutettu näin, on päästy assetteihin jotain tekemäänkin. Mikä on tuonut kokemuksia ja mahdollisuuksia joita ei muualla voi kokea.

No mites tämä varmistettaisiin? Ongelma on että tehtävissä on niin suurta vaihtelua asia suhteen. Muistan että aikoinaan assetit olivat ryhmissä ja sen jälkeen useimmiten erikseen sloteissa. Jossain kohti palattiin nykyiseen malliin. Tällöinkin joku kehitys/tehtävä/tai tarkalleen joku muu-tiimililäinen totesi että asia on tehtäväntekijöiden vastuulla.

Joten osoitettaisiko tehtäväntekijöille yhteisöadressi, kenties tehtävästandardeihin uusi suositus jopa assettien slottauksesta erikseen ryhmistä tarpeen mukaan asiaa silmällä pitäen?

Ja jos joku haluaa, kai sen addressin kanssa voi lähettää pullonkin ;)
Härö
Posts: 235
Joined: 01 Mar 2015, 18:57

Re: Peliporukat ja assetit. Vallankumous nyt!

Postby Härö » 20 Oct 2018, 01:43

Joo.

Käytän omaa peliporukkaani tässä postauksessa esimerkkinä ja voitte vetää siitä omat johtopäätöksenne että pitääkö yhteisön käytäntöjä muuttaa. Itse ehdotin jo vuosia sitten että peliporukat voitaisiin vaikka saman tien hajottaa ja pelattaisiin vain AFI tägeillä mutta meikäläinenhän leimattiin kylähulluksi moisesta ideasta.

Väite että peliporukat rakentuivat ryhmänjohtajien pulan ja AFI:n sisäisen tarpeen ympärille on ainakin omalta osaltani väärä. Oma porukkani ei rakentunut minkään hallinnollisen tarpeen mukaan vaan sen takia että yhdessä on mukava pelata ja pidettiin panssareista, epäsuorasta tulesta ja johtorooleista. Kyllä, syyllistyn assettirohmuiluun koska pidän vaunuista ja helikoptereista. Jos tehtävässä on kuljetuskopteri tai panssarivaunu on hyvin todennäköistä että yritän slotata siihen.

Useat peliporukat käyttävät oman ryhmänsä sisäistä slottausjärjestelmää jossa vuorossa olevat henkilöt slottaavat assetteihin - tai sitten eivät käytä. Järjestelmän olemassaolo tai sen puute ei varsinaisesti ole olennainen koska säännöt ovat kaikille samat, nopein käsi vie. Jos peliporukka saa assetin, miksi assetissa pelaavien henkilöiden järjestystä ei saisi vaihtaa? Se mikromanagerointi siitä että kuka on tänään kuskina johtuu ihan vaan siitä että kaikki ei aina halua olla kuskeja. Peliporukan sisäsellä hallinnalla ei lähtökohtaisesti ole mitään vaikutusta pelin kulkuun.

Toki jos 10+ jamppaa kyttää vaunua ja sitten siellä arvotaan porukan kesken että kuka saa tehdä sitä vaunuampujan suhteellisen chocoa hommaa ymmärrän että miksi tämä saattaa hieman kurnuttaa henkilöä joka ei ole peliporukassa. Miesvoima kun on ylivoimaa ja peliporukassa oleminen keskittää tätä. Tämä on aina ollut epäreilua porukatonta pelaajaa kohtaan.

Toinen alkuperäisen postauksen väite slottauksen rohmuamisesta on myös kyseenalainen, ei sen takia että se ei olisi totta vaan sen takia että yhdessä pelaaminen kuvastetaan jotenkin hassusti negatiivisessa valossa. Useat AFI:n peliporukat ovat pelaajamääriltään minimissään 3-5+ hlöä joka nykyisillä ryhmien kokoluokalla on jo 2/3 jv-ryhmästä tietyillä kokoonpanoilla. Suuremmat peliporukat ovat kokoluokkaa 10+.

Omassani on 14.

Peleihin heistä ilmaantuu hyvänä päivänä 11-12.

Ei ole lainkaan epätyypillistä että porukkani slottaa useampaan ryhmään tai assettiin samanaikaisesti päästäkseen pelaamaan yhdessä, usein niin että allekirjoittanut ottaa komentoryhmän ja joku ryhmänjohtajan tai assetin. Joskus on ollut kahtakin ryhmää tai assettia. Joskus olemme varanneet kaikki assetit, koska peliporukkaani kiinnostaa assettitoiminta. Nämä manoveerit suunnitellaan etukäteen Discordin kautta RNG-skriptillä ajoneuvojen pelivuoroja varten ja/tai ryhmävaraukset allekirjoittaneen tai jonkun muun vastuuhenkilön sormen osotuksesta jolloin sitä yhtä ryhmää todellakin kyttää melkein 15 jamppaa, kyseisessä tapauksessa tosin 7. Tästäkin luvusta jäi yli kaksi henkilöä jotka pelasivat irtokarkkeina muissa ryhmissä tai eri osapuolilla.

Periaatteeni on että kaikki peliporukassani olevat henkilöt pääsevät pelaamaan samaan ryhmään haluamansa hatun alle, joko niin että kaikki samassa kasassa tai sitten useammassa pienemmässä. En tee tätä siksi että haluan olla ilkeä muille AFIlaisille viemällä heiltä elintilaa vaan sen takia että haluan pelata kavereideni kanssa ja varmistaa että myös he pääsevät pelaamaan haluamassaan seurassa, haluamassaan roolissa. Kyse ei ole siitä että muiden AFIlaisten seura ei kelpaisi ja ainakin omasta mielestäni tulen toimeen teidän kaikkien kanssa.

Lähtökohtaisesti tuen kaikkia muutoksia nykyiseen järjestelmään ja ymmärrän hyvin miksi kyseinen asia teitä häiritsee. AFIssa peliporukaton henkilö tuntee itsensä helposti epätasa-arvoiseksi.
Last edited by Härö on 20 Oct 2018, 02:17, edited 5 times in total.
Reason: asd
VarjoV2
Posts: 79
Joined: 19 Jan 2014, 23:17

Re: Peliporukat ja assetit. Vallankumous nyt!

Postby VarjoV2 » 20 Oct 2018, 02:27

Itse en henkilökohtaisesti tuomitse peliporukassa pelaamista. Ymmärrän sen että haluaa pelata niiden tiettyjen kavereiden kanssa. Ongelma vain on juuri se että peliporukat käyttävät sitä massaansa hyväksi assetteja slotatessa, koska assetit kiinnostaa myös muitakin pelaajia. Ja sitä tosiaan on että sitä slottia sitten vaihetaan peliporukan kesken että kenen vuoro pelata sitä vaunun ampujaa.
menos
Posts: 9
Joined: 03 Oct 2015, 19:04

Re: Peliporukat ja assetit. Vallankumous nyt!

Postby menos » 20 Oct 2018, 02:32

Turku palaa!
VarjoV2
Posts: 79
Joined: 19 Jan 2014, 23:17

Re: Peliporukat ja assetit. Vallankumous nyt!

Postby VarjoV2 » 20 Oct 2018, 02:35

Arma Finlandin tarkoitus on kuitenkim tuoda kaikki suomalaiset ArmA pelaajat yhteen ettei tarvi pelata niitä kolmen hengen coop pelejä omalla serverillään, ja jos AFIn sisällä alkaa tulemaan hajontaa on tämä idea menetetty ja aletaan muistuttamaan ruotsin mallia jossa on useita peliporukoita joilla on omat pienet pelinsä eikä niitä kaksi kertaa viikossa olevia kuudenkymmenen viikkopelejä.

Return to “ARMA 3”Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests